23948sdkhjf

Millionindsprøjtning: Thise Mejeri skyder penge i Aurions plantesats

Thise Mejeri er med i en kreds af investorer, der har skudt fem millioner kroner i Hjørring-virksomheden Aurions sats på produktion af plantebaserede fødevarer.

Bag kapitaltilførslen står også venturefonden Planetary Impact Ventures, der i forvejen er medejer af Aurion, samt en gruppe af nuværende aktionærer bestående af blandt andet avlere og bestyrelsesmedlemmer.

Det oplyser Aurion i en pressemeddelelse, hvoraf det fremgår, at de nye penge skal skrue op for tempoet i Aurions ambitiøse planer om at blive en større spiller på markedet for plantebaserede fødevarer.

Virksomheden, der hidtil har fokuseret på at producere mel, korn, grød og gryn, er i fuld gang med at udvikle nye produkter baseret på forarbejdning af blandt andet bælgfrugter.

Gennem de seneste måneder har Aurion således udviklet en løsning til rensning og forarbejdning af bælgfrugter. Det er et unikt gennembrud på markedet, idet den største udfordring angående bælgfrugter netop har været forarbejdningen til konsum, nævner virksomheden.

- Perfekt positioneret

- Vi forudser, at danskerne kommer til at spise langt mere danskproduceret, plantebaseret kost i fremtiden, end de gør i dag. Men det kræver, at fødevarerne smager godt og har en
høj næringsværdi. Med afsæt i Aurions lange historik og fokus på kvalitet er virksomheden perfekt positioneret til at løse denne opgave, siger Thomas Høgenhaven, direktør i
Planetary Impact Ventures.

Aurion står for hele forarbejdningsprocessen fra rensningen af bælgfrugter til forarbejdningen til konsum. Årligt kan virksomheden i første omgang forarbejde 300-500 tons linser, bønner og ærter til færdige produkter.

- Færdige produkter kan være hele bønner, ærter og linser, og det kan også være produkter, som de råvarer indgår i. For eksempel melblandinger, grødretter og morgenmadsprodukter, fortæller Aurion-direktør Brian Tholstrup Nybo til Food Supply.

Han ser investeringen som en tillidserklæring til virksomhedens fremtidige strategi:

- Den tilførte kapital giver os mulighed for at investere i nyt produktionsudstyr, og derved kan vi sætte turbo på processen og realisere vores strategi hurtigere, end vi
forventede, siger direktøren.

Brian Tholstrup Nybo ønsker ikke at gå i detaljer med, hvordan de fem millioner kroner er fordelt på investorerne, bortset fra at de to millioner af dem kommer fra Planetary Impact Ventures.

Fonden købte for en måneds tid siden 25 procent af Aurtion fra Sportgoods og har altså nu besluttet at skyde yderligere kapital ind i Hjørring-virksomheden.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.079