23948sdkhjf

Efter 15 år: Nu får kornet sit eget hus

Prisvindende norsk arkitekt står bag det markante byggeri. Mandag var der første spadestik.

På en kornmark ved bager- og kornvirksomheden Aurion, godt syv kilometer syd for Hjørring, vil et nyt formidlingscenter omkring årsskiftet 2019/20 slå dørene op.

Kornets Hus bliver en arkitektonisk perle, tegnet af Reiulf Ramstad Arkitekter, og vil på 520 kvadratmeter formidle sanselige oplevelser, inspiration og viden om menneskets vigtigste råvare op gennem historien: Korn.

- Danmark er både et stort landbrugsland og en af arkitekturens absolutte sværvægtsnationer. Så at få lov til at sætte det arkitektoniske aftryk på et videns- og inspirationscenter om dansk landbrugs vigtigste afgrøde er naturligvis en kæmpemæssig ære og mulighed for os, siger arkitekt Reiulf Ramstad.

Hans tegnestue hører til blandt Norges mest anerkendte og har blandt andet flere gange været nomineret til Mies van der Rohe Award. Kornets Hus er Reiulf Ramstad Arkitekter første projekt i Danmark.

Næsten uvirkeligt
Forud for det første spadestik – der ganske symbolsk blev taget i et par sække spelt – er gået 15 år med forarbejde. For projektets idémand, produktionsdirektør Jørgen Ussing Larsen fra Aurion, var mandag den 19. juni 2018 derfor en ganske særlig dag.

Læs også: Aurion tuner ind på eksport og glutenfri produkter

- Der er gået en rum tid, og derfor er det næsten uvirkeligt, at drømmen nu bliver en realitet med opbakning fra de forskellige fonde. Jeg glæder mig i den grad nu til at opleve huset færdigt, udstillingerne installeret, duften af godt brød brede sig og gæsterne træde ind og gøre huset levende, siger han.

26 millioner kroner er der de seneste år blevet indsamlet og bevilget til husets etablering i regi af Fonden Kornets Hus, og for nylig blev der indgået kontrakt med frederikshavnske Trigon, der er valgt som totalentreprenør.

Yderområdernes potentialer
Kornets Hus sætter fokus på korn som råvare i sund ernæring og fortæller samtidig om kornets historiske, samfundsmæssige og kulturelle betydning. Ud over kursuslokaler vil huset rumme involverende formidlingsaktiviteter, skoletjeneste, bageri, køkken og café med butik.

Arealerne uden om huset vil også blive inddraget i centrets aktiviteter og formidling. Først og fremmest vil de besøgende opleve et inspirerende miljø og mødested, hvor de selv kan få lov at bage, hygge og udveksle erfaring og tips med vidende fagfolk.

- Fødevarer og turisme er to af yderområdernes største potentialer for positiv udvikling. Kornets Hus arbejder med netop de potentialer. Det er positivt, at Kornets Hus også har så stærk lokal forankring – det er helt afgørende for at få succes og bidrage til vækst og udvikling i Nordjylland, siger programchef Stine Lea Jacobi fra Realdania, der bidrager med 12,6 millioner kroner til projektet.

Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Naturli' Foods vil indtage USA

Satser på at sælge over en million produkter det første år

Vingård klar med nyt madmarked

Dansk ølrekord med røde myrer og lyserøde prutter

Sidste år kom 1.825 nye øl på markedet

"Dansk Kalv" skal være bæredygtig

Hospitalskøkken har hakket 50 procent af madspildet

Ægtepar tjener millioner på Aarhus Street Food

Nyhedsbrev

Nyt bryghus lader Facebook-følgere få indflydelse

Online Avis Arkiv

Regeringen skrinlægger klimamærke på fødevarer

Kadeau vil sælge smørrebrød ved Hammershus

Ny direktør for kokkelandsholdet klar

Sten Sloth Knudsens afløser udpeget

Havrefras-maskine kører uden knas på 16. år

Kødkoncern ramt af nyt millionunderskud

Ugens grin: Det grådige skattevæsen

Ginproduktion flytter ind på gods

Danske virksomheders skattebetaling satte rekord

Sommer: Bone's fik mindste plus siden 2003

Fare på færde: Kagefabrik evakueret

Nu giver Vestfyen den for alvor Jolly-gas

Ny fabrik: Aller Aqua vil bruge 100 millioner kroner

En times Schulstad-produktion ramt af mug

Nyt fra bestyrelser og direktioner

System Frugt har vendt skuden

Efter fem år i fangenskab kan stjålet kalv nu komme hjem til mejeri

Nakskov Mill Foods får ny topchef

Dan Jensens afløser bliver leder af to virksomheder

Arla vil igen lancere 15 nye økoprodukter

Sådan skal dansk gastronomi styrkes

Bryghus bruger fem millioner på udvidelse

Arla klar med klimaplan, der omfatter 70 mejerier

Kassen tom i konkursramt tyggegummifirma

Frilandsmedister ramt af salmonella

Sjællandsk bryghus på kanten af konkurs

Korrosion: Leverpostej kaldt tilbage

Domino's Pizza drejer nøglen om i Danmark

Salmonella fundet i medisterpølse

Nordic Sugar kan nu lave rent dansk øko-sukker

Kokkeriet går i luften med Singapore Airlines

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Deep Learning i Factory Automation

Besøg Lafert Motors på Hannovermessen 2019

Overvejer du service/poseskift i de kommende helligdage eller i sommerferien?

HCS overtager Hashøj Biogas

Hvem har man brug for et olielamelvakuumsystem?

Kemisk hærdet glas, når der skal bruges tyndt, stærkt og hårdt glas

NY silikone til fødevareindustrien og i drikkevandssektoren - Silikone LP NSF P1

Mixere/Omrørere fra AxFlow

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Michael Larsen ny Sourcing Specialist hos Würth Industri Danmark

DiaLabXpo – unik opbygning og design

SCHMIDT Koblinger

Ny rustfri transportørkæde produktion hos DK Transportbånd

Velkommen til Michael Lautrup - Produktspecialist hos Würth Industri Danmark

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Effektiv luftfordeling i fitnesscenter

BILA udvider salgsteamet i Food afdelingen

Gør som SCT transport! Køb løftegrejet online! Få samme muligheder på Transport 2019 eller lige her

Nyt produkt: Stor Line Vac i rustfrit stål til fødevare, farmaceutika og kemikalier

Færre sygedage pr. medarbejder

SMC opruster salget i Sydjylland

Prevas udvikler nyt software framework til testsystemer

Hvide facader med solceller

Ara-el præsentere ATyS S

Adm. direktør Christian B. Lund, Nørresundby, fylder 60 år den 20. marts 20...

Send til en kollega

0.199