23948sdkhjf

Mere private label: Aalborg Chokoladen med hidtil største overskud

John Aslak Jensen, der købte chokoladefabrikken Aalborg Chokoladen i 2006, er på en særdeles opløftende kurve: 

Regnskabet for 2020 viser et overskud på godt 900.000 kroner, det største nogensinde. Året før var der cirka 600.000 kroner på bundlinjen, hvilket var en fordobling i forhold til 2018.

- De skibe, vi har sat i søen, er ved at give pote, lyder forklaringen fra John Aslak Jensen, der er oppe på at have 15 fuldtidsansatte plus en stribe løsarbejdere.

- Det handler blandt andet om, at vi har ændret lidt i procedurerne. Nogle ting tager bare vildt lang tid at lave, så vi har dels fjernet nogle produkter fra sortimentet og dels optimeret produktionen af nogle andre. 

- Hvor vi før har lavet måske 1.000 enheder af et produkt, laver vi nu 1.500, så vi bruger mindre tid pr. enhed, nævner han som eksempel.

Med til forklaringen på rekordresultatet hører også, at Aalborg Chokoladen er begyndt at sælge mere private label. Der er både kommet flere private label-kunder, og de eksisterende køber mere end tidligere, oplyser John Aslak Jensen.

Byggeplaner stadig på sporet

Aalborg Chokoladen offentliggjorte i juni sidste år planer om at bygge en helt ny, 1.500 kvadratmeter stor fabrik i det østlige Aalborg. Ambitionen var, at den skulle være klar inden for tre år, og den plan er stadig på sporet, fortæller John Aslak Jensen.

-Jeg regner med, at vi begynder at bygge næste år, og at fabrikken også bliver færdig næste år. Vi er presset her, hvor vi bor nu.

- Man kan godt blive lidt bange for, hvad der sker med corona. Om Mette Frederiksen pludselig lukker hele Nordjylland ned. Men det ændrer ikke på, at vi fortsætter ufortrødent med byggeplanerne, siger den nordjyske chokoladedirektør.

Ud over selskabet, der driver Aalborg Chokoladen, har han en anden virksomhed, der driver en butik med Aalborg Chokoladens produkter i Aalborgs midtby. Den havde sidste år et overskud på 818 kroner.

- Det er fint nok. Butikken skal bare fungere som et sted, hvor vi kan vise flaget. Og hvis en virksomhedsejer for eksempel går ind i butikken og bestiller 200 æsker chokolade, så bliver de jo pakket på og leveret fra fabrikken og typisk også faktureret dér, nævner John Aslak Jensen. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Kims sænkede gasforbruget med 92 procent i oktober
Investor vil have undersøgt forløbet i taco-konkurs
Bryggeriet Vestfyen finder sin nye direktør
Bornholm Spirits indgår partnerskab med stort handelsselskab
Trofast kunde lægger endnu en storordre hos Carsoe
Kæmpebøde drev jysk rugbrødsproducent til konkurs
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
RetailNews
PlastForum DK

Send til en kollega

0.109