23948sdkhjf

Madspildsforening opruster på bestyrelsesfronten med hotelmand

Refood-certifikatet er kendt blandt mange fødevarevirksomheder, og foreningen med over 1200 erhvervsmedlemmer vil nu styrke indsatsen mod madspild yderligere. Det sker med udnævnelsen af Henrik Ingemand som nyt bestyrelsesmedlem.

Henrik Ingemand har en hotel- og restaurantionsuddannelse bag sig og er i dag leder af Supply Chain & Sustainability hos Arp-Hansen Hotel Group. Han er 49 år og har løbende tilføjet nye uddannelser til CV’et senest Executive Board uddannelsen fra CBS. 

- Vi har alle et stort ansvar for at passe på vores ressourcer og i særdeleshed den mad, som vi anvender professionelt og privat. Derfor ser jeg frem til sammen med de øvrige i Refood-mærket at arbejde med denne vigtige dagsorden og reducere madspild samt øge genanvendelsen, siger Henrik Ingemand.

Herhjemme spildes omkring 700.000 tons fødevarer årligt. Det svarer til 3,8 pct. af den CO2-udledning, der hvert år udledes fra Danmark, ifølge en rapport fra Miljø- og Fødevareministeriet. 

Refood-mærket blev tidligere på året indstillet til Nordisk Råds Miljøpris af hotelkæden Comwell. Prisen uddeles d. 2. november 2021 i København.

- Uanset om vi vinder prisen eller ej, så er det en stor anerkendelse, at REFOOD mærkets arbejde er blevet bemærket i en grad, der gør, at vi overhovedet kan komme med på Nordisk Råds liste, siger Katja Juul Nielsen, direktør i Foreningen Refood.

(Forsidefoto: PR)

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.063