23948sdkhjf

Unik ølkoncentrat-teknologi kan "disrupte hele forsyningskæden"

En ny, unik og patenteret teknologi gør det muligt at trække vand ud af færdigbrygget øl, uden at hverken smag, aroma eller alkoholprocent påvirkes - og efterfølgende tilføje vandet igen, når øllet skal bruges.

Det oplyser Alfa Laval, som på et helt nyt testcenter i Søborg vil tilbyde bryggerier at teste koncentrater af deres øl med den såkaldte revos-teknologi. Øl uden vand er langt billigere at distribuere for bryggerier og nemmere at håndtere for eksempelvis barer, konstaterer virksomheden.

Øllet koncentreres ved hjælp af revos-teknologien, der benytter sig af en omvendt osmose-proces til at fjerne vand fra det færdigbryggede øl under ekstremt højt tryk og lave temperaturer. Resultatet er et ølkoncentrat i form af en væske lidt tykkere end vand.

Vandet tilføjes først øllet, når det skal bruges, eksempelvis ved servering på barer, hvor kulsyren også tilføjes i den sidste del af processen.

- Teknologien har potentiale til at disrupte hele forsyningskæden af færdigbrygget øl, da det indtil nu ikke har været muligt i stor skala at trække vand ud af øl uden samtidig at ændre på aroma, smag og alkoholprocent.

- Langt de fleste bryggerier i Europa kan nå frem til testcentret i Danmark med deres øl i løbet af en dag, hvilket gør det let og effektivt for bryggerierne at teste koncentrater af deres øl, siger Vice President for Brewery Systems hos Alfa Laval John Kyle Dorton.

Testcentret står klar til september og kan håndtere test af op mod 1.000 liter øl i døgnet. Det er det eneste af sin slags i Europa, oplyser virksomheden.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094