23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Madfest trak 38.500 gæster

Den aarhusianske Food Week, der sluttede søndag, nåede op på at have 38.500 gæster, oplyser arrangørerne med direktør for Food-Aarhus Anna Lund i spidsen.

Der var tale om den første Food Week nogensinde - arrangementet var substitut for den traditionsrige Food Festival, der i år måtte corona-aflyses.

I modsætning til festivalen, der holder til på Tangkrogen i Aarhus i en weekend, var Food Weeks tilbud spredt ud over store dele af Aarhus i en hel uge.

De mange madaktiviteter fejrede med arrangørernes ord Aarhus’ sprudlende madscene og hyldede byens og oplandets mange inspirerende fødevareproducenter og dygtige madhåndværkere.

Samtidig handlede det - som på Food Festival - om at samle den danske fødevarebranche.

- Klimaindsats kræver komplekse løsninger

Blandt de mange sammenkomster rundt om i byen var Food Week Symposium om bæredygtighed. Her brugte en af arrangørerne, Food and Bio Cluster Denmark, Food Week til på kunstmuseet Aros at få diskuteret klodens klimaudfordringer.

- Det giver rigtig god mening at holde Symposium under Food Week, da hele branchen er samlet i forvejen. Til Symposium på Aros, blev det tydeligt, at der nu er kommet stor enighed i branchen om, at vi vil forandre ting sammen, siger Anna Lund.

- Noget af det, branchen i høj grad er enig om, er, at der skal mere forskning, mere innovation og mere samarbejde, og der skal lægges mange kræfter i, konstaterer hun.

- Konklusionerne på Food Weeks bæredygtighedssymposium er, at hvis vi skal lykkes, kræver det mod, nytænkning, komplekse løsninger – og ikke mindst helt nye forbrugervaner og –evner, tilføjer Anna Lund.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.125