23948sdkhjf

Madfest trak 38.500 gæster

Den aarhusianske Food Week, der sluttede søndag, nåede op på at have 38.500 gæster, oplyser arrangørerne med direktør for Food-Aarhus Anna Lund i spidsen.

Der var tale om den første Food Week nogensinde - arrangementet var substitut for den traditionsrige Food Festival, der i år måtte corona-aflyses.

I modsætning til festivalen, der holder til på Tangkrogen i Aarhus i en weekend, var Food Weeks tilbud spredt ud over store dele af Aarhus i en hel uge.

De mange madaktiviteter fejrede med arrangørernes ord Aarhus’ sprudlende madscene og hyldede byens og oplandets mange inspirerende fødevareproducenter og dygtige madhåndværkere.

Samtidig handlede det - som på Food Festival - om at samle den danske fødevarebranche.

- Klimaindsats kræver komplekse løsninger

Blandt de mange sammenkomster rundt om i byen var Food Week Symposium om bæredygtighed. Her brugte en af arrangørerne, Food and Bio Cluster Denmark, Food Week til på kunstmuseet Aros at få diskuteret klodens klimaudfordringer.

- Det giver rigtig god mening at holde Symposium under Food Week, da hele branchen er samlet i forvejen. Til Symposium på Aros, blev det tydeligt, at der nu er kommet stor enighed i branchen om, at vi vil forandre ting sammen, siger Anna Lund.

- Noget af det, branchen i høj grad er enig om, er, at der skal mere forskning, mere innovation og mere samarbejde, og der skal lægges mange kræfter i, konstaterer hun.

- Konklusionerne på Food Weeks bæredygtighedssymposium er, at hvis vi skal lykkes, kræver det mod, nytænkning, komplekse løsninger – og ikke mindst helt nye forbrugervaner og –evner, tilføjer Anna Lund.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078