23948sdkhjf

Food Festival laver en helt ny coronaversion af sig selv

- Vi orker ikke mere aflysning.

Det konstaterer direktøren for Food Festival i Aarhus, Anna Lund, i forbindelse med, at det store fødevarearrangement i år kommer til at foregå på en helt ny måde. 

Sidste år blev Food Festival, der plejer at blive holdt over en weekend på Tangkrogen i september, helt aflyst på grund af corona. Siden da har Anna Lund og hendes kollegaer så udviklet en ny event, som de er sikre på at kunne holde i 2021: Food Festival bliver i år til Food Week i dagene 9.-15. august.

- Vi ved, at mange længes efter oplevelser og efter at se, mærke og smage på alt det, der sker på madfronten. Så vi har været i tænkeboks og har valgt – for i år – at skabe en helt ny og anderledes madfestival, som kort sagt flytter ind i byen og spænder over en hel uge i stedet for bare en weekend, siger Anna Lund.

Nye koncepter


Food Festival har været holdt i otte år og plejer at bringe cirka 30.000 gæster sammen til fælles madoplevelser med over 250 fødevarevirksomheder.

- Vi har simpelthen taget det bedste fra Food Festival og overført til nye koncepter inde i Aarhus C. Samtidig har vi taget udgangspunkt i unikke steder i byen og udviklet maduniverser og madoplevelser ud fra disse steder, siger Anna Lund.


Selv om flere dele af det endelige program stadig er i støbeskeen, løfter hun gerne lidt af sløret for, hvad Food Week vil indeholde:

- Maden er i fokus, men rammerne bliver uprætentiøse. Med Food Week formidler vi danske fødevarer gennem sjove og medrivende oplevelser, uanset om man som gæst lige er begyndt i børnehaven eller er en erfaren gourmet.

- Vi kommer blandt andet til at have et stort område på Aarhus Ø, hvor vi vil have
masser af arrangementer, der har udgangspunkt i havet omkring os. Inde i midtbyen kommer der foodwalks, cocktail-ture og masser af andre inspirerende og spændende tilbud. I resten af Aarhus C kommer der også flere arrangementer, der vil skabe appetit på maden og livet. Det er det, vi har brug for lige nu, siger Anna Lund.

Food Week regner med at kunne præsentere det færdige program i løbet af foråret. Alle aktiviteter i Food Week bliver skalerbare i forhold til, hvordan coronasituationen er på det tidspunkt.

Hvis der er utryghed eller udfordringer, kan alle oplevelser derfor alligevel gennemføres ved at skrue ned for antallet af deltagere. Hvis vaccinerne og udviklingen omvendt har betydet, at der igen er mulighed for at være samlet mange mennesker, kan der skrues op og sælges flere billetter, påpeger Anna Lund.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079