23948sdkhjf

LP Kolding satser stort på nye kompetencer

LP Kolding A/S er inde i en periode med stor udvikling. Virksomheden producerer rustfri tanke, procesudstyr og units til fødevareindustrien.  

- Inden for de seneste fem år har vi gjort en masse tiltag for at øge vores kompetencer. Vi har fået opkvalificeret vores svejseprocesser. Vi har udvidet vores salgs- og projektafdeling med tre mand, så vi nu er seks mand i alt, siger ejerleder Mogens Feld-Andreasen, der selv er uddannet maskiningeniør.

For tre år siden blev en ny tilbygning på 350 kvadratmeter taget i brug på matriklen i Kolding. Her er der blevet plads til administration, kantine og møderum. I samme periode er der i produktionen ansat syv nye medarbejdere. 

Derudover har virksomheden på nabogrunden lejet lokaler, hvor især de større emner bliver produceret. Medarbejderne er for eksempel lige blevet færdige med en tårnhøj tank, som kan rumme 100 kubikmeter omega 3-olie. Det er også på nabogrunden, Mogens Feld-Andreasen overvejer at bygge en ny produktionshal med henblik på at flytte den farmaceutiske produktion.

For at styrke ledelsen blev der for et par år siden ansat en driftsleder, så Mogens Feld-Andreasen har fået mere tid til salgsarbejde og til at tænke i tiltag, der kan styrke forretningen.

Styr på sagerne

En af de stærke tendenser i fødevareindustrien er fokus på kvalitetssikring. Det mærker LP Kolding ved, at kravene til sporbarhed og dokumentation er steget voldsomt inden for de seneste år. Som et led i dokumentationsarbejdet forventer virksomheden at have en ISO 9001-certificering på plads inden nytår.

Med de øgede kompetencer på tværs af virksomheden vurderer indehaveren, at LP Kolding er gået en division op som producent.

- Det er et must, at vi får hævet vores kompetenceniveau, så vi på en bred front er bedre klædt på til at efterleve kundernes krav. Som ejerleder kan man let blive en stopklods, hvis ikke man tør eller evner at give noget ansvar fra sig, erkender Mogens Feld-Andreasen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078