23948sdkhjf

De har 25 fødevareanlæg og laver kun lønproduktion

Når danske fødevarevirksomheder ikke selv har den nødvendige kapacitet, kommer fynske Fipros ofte ind i billedet.

Lønproduktionsvirksomheden ved Sønderby producerer både ingredienser og detailpakkede fødevarer og har en lang kundeliste med virksomheder, der har brug for hjælp med dele af produktionen.

 Men det er kun en del af Fipros' forretningsgrundlag, konstaterer direktør Conny Twisttmann, der har stået i spidsen for virksomheden siden marts 2017.

- Den anden del handler om en række innovative produkter, ofte iværksættere, som har stået hjemme i køkkenet og fået en god idé. Den slags kunder har jo ikke udstyret til at føre ideen ud i livet selv, og så kan de komme til os og få lavet  deres fødevare, sportsprodukt eller kosttilskud, siger Conny Twisttmann. 

Hun anslår, at 80 procent af Fipros' produkter er i pulverform. Resten er flydende eller geler.

100 procent lønproduktion

Under alle omstændigheder er alt, der forlader virksomheden, bestilt af kunder i fødevarebranchen, før en produktion sættes i gang: Der er tale om 100 procent lønproduktion; Fipros har ingen egne varer.

Blandt de store kunder er ingrediensvirksomheden Oterra (tidlgere Chr. Hansen Natural Colors), der får spraytørret  farver, Harboes Bryggeri, der får tørret malt og pakket det i sække, og mejerikoncernen Arla, der typisk får blandet, afsækket eller pakket.

 Og så er der ikke mindst den svenske virksomhed Maurten, der får produceret sin såkaldte Gel 100 hos Fipros - en energifyldt gel, som er blevet et kæmpestort hit hos eksempelvis ironman-atleter og maratonløbere.

25 anlæg

 - Maurten optager et af vores produktionsanlæg fem dage om ugen i døgndrift. Vi har i alt cirka 25 anlæg, og andre af dem kan være delt mellem 10-15 kunder i løbet af en uge, fortæller Conny Twisttmann.

 - Så vi er også sådan en slags sustainable deleplatform, som har den fordel, at ikke alle virksomheder behøver selv at have udstyr til for eksempel blanding, spraytørring og formaling til at stå, tilføjer hun. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093