23948sdkhjf

Lynhurtigt linselån satte ny rekord

Ditte Tranberg, som driver den lille linsevirksomhed Linser for Livet på Djursland, har i løbet af nærmest ingen tid fået 200.000 kroner i kassen.

På bare fem minutter lånte en lang række danskere hende de 200.000 kroner, hun havde håbet på, via Coop Crowdfundings platform på internettet.

Dermed er Dittes Tranbergs linselån det hurtigst tegnede projekt nogensinde hos Coop Crowdfunding, oplyser Coop.

Iværksættteren gik på nettet med en drøm om at udvide sin produktion af danske, økologiske linser, og til det skulle hun altså bruge 200.000 kroner.

- Man har jo lidt ondt i maven, når man inviterer folk ind i sin virksomhed på den her måde og beder dem investere i ens drømme. Hvad hvis folk tænker "ja, held og lykke med det projekt"..

.- Men så blev det jo bare revet væk. Det er jo helt vildt, konstaterer Ditte Tranberg, der nu kan flytte produktionen fra lejede lokaler i Aarhus til en nyerhvervet slægtsgård i Skader på Djursland.

Satser på at blive helt dansk

Om mængderne hos Linser for Livet oplyser hun til Food Supply, at i virksomhedens første år, 2019, håndterede hun 1.000 kilo Samsø-linser fra en enkelt landmand - hendes far. Sidste år voksede det til 2.200 kilo.

- Og i år har jeg har tre landmænd og havde regnet med et udbytte på 15.000 kilo, men på grund af dårligt vejr kommer jeg nok kun til at have cirka 5.300 kilo, fortæller hun.

- Jeg laver stadig linsemel og Dittes Deller af økologiske, tyrkiske, røde linser og dem kan jeg jo få i rå mængder. Men min drøm er at kunne lave produkter med udelukkende danske, økologiske linser -  og det tror jeg også nok, jeg skal komme til.

- Men alt nyt tager tid, og vi arbejder på højtryk for at få den danske linseproduktion op i gear .Lige nu har jeg to mindre melkværne, hvor jeg kan kværne 25 kilo mel på 35 minutter, nævner Ditte Tranberg.

Tredje lån revet væk i år

Hos Coop Crowdfunding konstaterer chef Nicolai Jæpelt, at platformen oplever enorm interesse fra forbrugerne, når virksomheder som Linser for Livet vælger at finansiere deres grønne tiltag via crowdfunding-lån.

- Lånene bliver mildest talt revet væk, fastslår han

Ud over Linser for Livet har Thise Mejeri i april lånt en million kroner af forbrugerne på 55 minutter, mens den lille virksomhed Grönt, som producerer færdiglavede grønne retter, lånte 200.000 kroner på bare 35 minutter.

Ifølge Nicolai Jæpelt skyldes lånesuccesen forbrugernes ønske om at hjælpe iværksættere og samtidig give et bidrag til den grønne omstilling.

 - Når forbrugerne investerer mellem 1.000 og 5.000 kroner på den her måde, er forrentningen tydeligvis ikke det afgørende. Det handler i langt højere grad om at hjælpe iværksættere med at realisere deres nye, grønne tiltag - og på den måde være med til at sætte skub i den grønne omstilling ved faktisk at gøre noget lige nu, siger han.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078