23948sdkhjf

Møllerup Brands lander stor investor til hampproduktion

Hampefrø-virksomheden Møllerup Brands på Djursland har fået en ny, stor investor med i ejerkredsen - grovvarekoncernen Danish Agro køber således 70 procent af virksomheden, oplyser Danish Agro i en pressemeddelelse.

Møllerup Brands dyrker, forarbejder, udvikler og sælger hampefrøprodukter, der blandt andet bruges til fødevarer. Familien Gamborg, som også står bag Møllerup Gods, forbliver aktionærer og vil fortsat være aktive i at udvikle virksomheden sammen med Danish Agro, fremgår det.

- Markedet for plantebaserede fødevarer er i en spændende udvikling, og det er et strategisk fokusområde for Danish Agro. Derfor ser vi også store perspektiver i et samarbejde med familien Gamborg om Møllerup Brands.

- Der har været en god dialog baseret på gensidig tillid. Hampefrø er en superspændende råvare med mange rigtig gode ernæringsmæssige og produktionsmæssige egenskaber, og så er hamp en nøjsom plante, der er god for miljøet, siger koncernchef i Danish Agro Henning Haahr.

Globalt vækstmarked

Han tilføjer, at hampefrø er et globalt vækstmarked, og at ejerkredsen vil fokusere på at øge afsætning og kendskab til selskabets hampefrøprodukter. Derfor håber koncernchefen, at flere landmænd vil lave kontraktavl på hampefrø gennem virksomheden.

På Møllerup Gods konstaterer Anne Sophie Gamborg, at familien Gamborg og medarbejderne er stolte af deres arbejde med hampens "mange enestående muligheder."

- Særligt har det været spændende at introducere danskerne for en helt ny fødevare gennem Møllerup Brands. Der er ingen tvivl om, at hamp har en meget stor fremtid både i Danmark og resten af verden. Derfor er vi meget glade for vores nye samarbejde med Danish Agro, der vil sikre, at vi kan løfte forretningen til næste niveau, konstaterer hun.

Møllerup Brands er på seks år vokset fra en iværksætter-idé til en virksomhed med 8.000 kvadratmeter produktion i Nors ved Thisted.

Virksomheden producerer fødevarer til detail og catering samt en række ingredienser til fødevareindustrien. Hovedprodukterne er afskallede hampefrø, hampeolie, ristede hampefrø, mel og proteiner.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078