23948sdkhjf

10 år med klimavenlig køl og frys

Gram Commercial markerer et specielt jubilæum på GastroNord-messen, der foregår i Stockholm disse dage.
Det er i år 10 år siden, Gram Commercial introducerede en ny generation af energibesparende og HFC-fri køle- og fryseskabe.

Jubilæet fejres i disse dage på GastroNord-messen i Stockholm, hvor hele den svenske storkøkkenbranche mødes for at opleve de nyeste trends, muligheder og produkter.

- I foråret 2012 er det 10 år siden, at Gram Commercial som de første stoppede med at benytte den kraftige drivhusgas HFC som kølemiddel og i stedet introducerede naturgas som standard i køle- og fryseskabe til storkøkkenbrug. Det, synes vi, er værd at markere, fortæller Anders Sjøgaard, der er salgsdirektør i Gram Commercial.

Kold revolution lægger HFC på is
Gram Commercial omlægning til mere klimavenlige og energibesparende køle- og fryseløsninger skete blandt andet ved at erstatte markedets traditionelle kølemidler HFC R 134a og R 404a, der er kraftige drivhusgasser, med naturgassen propan (også kaldet kulbrinte). Modsat HFC forekommer kulbrinte naturligt i atmosfæren og er ikke miljøbelastende.

- Branchen har taget virkelig godt imod Gram Commercials klimavenlige køle- og fryseskabe, som jo ikke ”blot” er fuldstændig HFC-fri, men også medfører en betragtelig reduktion af energiforbruget på 74 procent i køleskabe og 47 procent i fryseskabe i forhold til de HFC-kølede forgængere, forklarer Anders Sjøgaard.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093