23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Fødevarestyrelsens kontrolkampagner i 2012

Fødevarestyrelsen afholder i løbet af året 17 kontrolkampagner, der fokuserer på at identificere risici og områder, hvor der kan forekomme justeringer.

I alt 17 kontrolkampagner har Fødevarestyrelsen planlagt i 2012 inden for en række områder, hvor de under tidligere kontrolbesøg har oplevet, at der har været problemer eller har kunnet opstå risici. Kampagnerne udføres ud over de almindelige kontrolbesøg i virksomhederne.





Kampagne om mærkning

Under overskriften "Er etiketten i orden?" foretager Fødevarestyrelsen en kontrolkampagne med fokus på mærkning, nettovægt og illustrationer, der skal være med til at sikre, at forbrugerne ikke vildledes på grund af forkert mærkning.





De informationer, som forbrugerne får, når de læser om etiketten på varen skal angive den korrekte information om varen.





Kampagnen gennemføres blandt 300 detailbutikker og engrosvirksomheder i perioden 1. oktober-30. november 2012 med 2 tilsynsførende pr. virksomhed.



Kontrol af import af ikke-animalske fødevarer

Ikke-animalske fødevarer som f.eks. ris, nødder, te, krydderier og krydderurter kan udgøre en fødevaresikkerhedsrisiko, som de virksomheder, der sælger disse produkter til forbrugerne skal være opmærksomme på.





Der gennemføres derfor en kontrolkampagnen blandt 100 engrosvirksomheder, lager- og produktionsvirksomheder samt kontorvirksomheder, hvor, hvor der vil være fokus på egenkontrol, sporbarhed samt risikoanalyser i relation til tredjelandsvarer og samhandelsvarer.





Kontrollen vil blive gennemført med 2 tilsynsførende pr. virksomhed i perioden 1. april-31. maj 2012.



Følgende 17 kampagner er udvalgt i 2012:

• Import fra 3. lande i detailleddet



• Fersk eller frosset kød?



• Storkøkken - anprisning af økologiske råvarer



• Hvor frisk er fisken?



• Styr på nedkølingen



• Skyl grøntsagerne, kog bærrene



• Tjek på menuen



• Er etiketten i orden?



• Glutenindhold i "glutenfri"



• Produktion af kebab og shawarma



• Anvendelse og mærkning af aroma



• Tilsætningsstoffer tjekkes



• Kontrol af import af ikke-animalske fødevarer



• Styr på supermarkedets salatbar



• Køligt blik på temperaturen hos sushirestauranterne



• Tjek temperaturen i sommermånederne og varemodtagelse i detail



• Rent vand i flasken? - kontrol af vin





Læs mere om de 17 kontrolkampagner

her

.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.175