23948sdkhjf

Grovvarevirksomheder satser på fødevareindustrien

Agro Korn udvider nu forretningen med et proteinpulver, som fra næste år skal tilsættes menneskeføde.
Agro Korn har siden etableringen i 1994 fungeret som engroshandels- og produktionsvirksomhed, der udvikler, forædler og sælger foderblandinger og fodermidler til foderstof- og minkindustrierne i Danmark og udlandet.

Nu tager Videbæk-virksomheden imidlertid et skridt mod også at træde ind på markedet for fødevarer til mennesker i selskabet TripleA A/S, som er stiftet sammen med Hornsyld Købmandsgaard A/S.

- Når vi går i gang med dette projekt, er det fordi, der er et stigende behov for protein – ikke bare i Danmark men over alt i verden. Vi mener, at vi kan være med til at dække dette behov, for vi får en miljøvenlig produktion, som er meget konkurrencedygtig. Det skyldes den nyudviklede metode, som er patentanmeldt og meget skånsom overfor proteinet. Konceptet for fabrikken betyder, at der også vil kunne anvendes andre råvarer i produktionen, siger Anton Aarup.

8-10 nye arbejdspladser
Agro Korn har derfor brugt de seneste fem år på at udvikle et proteinpulver, som eksempelvis kan tilsættes leverpostej eller spegepølse.

Udviklingsarbejdet er sket i samarbejde med forskere fra Københavns Universitet, og i starten af året gik Agro Korn som nævnt sammen med Hornsyld Købmandsgaard om at etablere selskabet TripleA a/s, som skal producere proteinpulveret på en nystartet fabrik, der ventes at stå klar og være fødevaregodkendt fra starten af 2013.

De to virksomheder forventer, at fabrikken vil skabe 8-10 nye arbejdspladser.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063