23948sdkhjf

Kelsens kageproduktion presset af høje priser

Kageproducenten Kelsen Group er presset af stigende råvarepriser og ekstreme prisstigninger på transport.

- Det er interessante tider lige nu, og vi har aldrig været i større stormvejr end lige nu i forhold til vores omkostningsbase, siger administrerende direktør Mads Waagepetersen til FødevareWatch.

Hans virksomhed solgte sidste år småkager for knap 957 millioner kroner til primært USA, Hong Kong og  Kina. Småkagerne leveres i dåser, og ikke mindst udgifterne til dåsernes metal er steget voldsomt.

Direktøren lader forstå, at det ikke er en mulighed at skifte til et andet  emballagemateriale, da dåserne er "ikoniske" og en vigtig del af Kelsens produkter. Derfor vil situationen givetvis føre til prisstigninger for forbrugerne, siger han til mediet og peger på, at Kelsen er i fuld gang med at gennemgå porteføljen og vurdere de enkelte markeder for at positionere sig med prisstigninger.

Kelsen Group med base i Nørre Snede er en af verdens største producenter af butter cookies og beskæftiger cirka 300 medarbejdere i Danmark.

I det seneste offentliggjorte regnskab, det for 2019/20, dalede overskuddet fra 131 til knap 18 millioner kroner før skat. Omsætningen gik fra 1,15 milliarder til knap 957 millioner kroner.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.126