23948sdkhjf

Stolt nordjyde løb med madpris

Hanne Melgaard Juul fra Madservice Aalborg står i spidsen for Danmarks p.t. bedste offentlige køkken.

Det mener Landbrug & Fødevarer, som netop har hædret hende med Køkkenprisen 2021. Prisen uddeles til offentlige køkkener, som har et ekstraordinært fokus på at lave velsmagende mad med fokus på sæson, økologi, råvarer, bæredygtighed og målgruppe.

- Jeg er så stolt. Jeg vil gerne sige tusind tak til alle mine dygtige medarbejdere. Vi er så utroligt stolte over, at vi har nået et mål på 60 procent økologi, hvor vi har haft mulighed for at følge vores egen vej til at nå målet, sagde Hanne Melgaard Juul i en kommentar til sejren.

Madservice Aalborg leverer hver dag mad til cirka 1.650 plejehjemsbeboere i Aalborg Kommune. Dertil kommer madportioner til 800 hjemmeboende.

I juryens bedømmelse blev der lagt vægt på iscenesættelsen af en sund og varieret kost baseret på økologiske fødevarer, som bidrager til livsglæde ude hos brugerne af køkkenerne.

- Det er i de offentlige køkkener, mange danner deres spisevaner og bliver udfordret af nye smagsindtryk. Derfor spiller de en vigtig rolle i den danske madkultur, siger jurymedlem og seniorkonsulent fra Landbrug og Fødevarer Kristian Ploug Grut.

Køkkenprisen gives for at få bredt økologi ud i samspil med køkkenbrugernes behov. Kandidaterne blev udvalgt efter, om de har en stærk økologiprofil, der kan være til inspiration for andre køkkener.

De øvrige nominerede var Spisehusene på Oure-skolerne i Oure, Centralkøkkenet Sødisbakke i Mariager og Café Øst på Aarhus Universitetshospital.

Prisen er et samarbejde mellem de faglige organisationer Kost- og Ernæringsforbundet, FOA, Økologisk Landsforening og 3F, der organiserer de køkkenprofessionelle, samt Landbrug & Fødevarer.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109