23948sdkhjf

Mammen overtager fynsk ostevirksomhed

Mammen Mejerierne med hovedkvarter i Bjerringbro har overtaget den odenseanske ostevirksomhed J.B. Jacobsen Seden.

Det sker som som led i Mammen Mejeriernes strategi om at tilføre mere værdi til mejerivirksomhedens produktion af gule oste, hedder det i en pressemeddelelse.

J.B. Jacobsen Seden har specialiseret sig i at opkøbe, modne, skive og pakke oste, så de er nemme at håndtere for forbrugeren. Produkterne sælges under navnet JBJ-Ost.

Virksomheden blev etableret i 1949 og drives nu af brødrene Søren Jacobsen og Finn Jacobsen, som er anden generation. De fortsætter begge som den daglige ledelse i JBJ-Ost, hvor de deler opgaverne i virksomheden mellem sig. Søren Jacobsen er primært ansvarlig for indkøb af råvarer og salg, mens  Finn Jacobsen er ansvarlig for produktion og drift.

- JBJ-Ost er en veldrevet familieejet virksomhed, som er kendt i branchen for at kunne tilbyde et yderst bredt sortiment af skiveost-produkter af høj kvalitet, både til detail og foodservice. Vi er rigtig stolte af at kunne være med til at fortsætte og udvikle den virksomhed, som Søren og Finn har bygget op igennem mange år, siger Lars Staunsbæk, administrende direktør for Mammen Mejerierne, i forbindelse med overtagelsen.

Fortsætter uændret

Om fremtiden for JBJ-Ost nu fortæller Søren Jacobsen, at kunderne ikke vil opleve mange ændringer:

- Virksomheden bliver i de nuværende lokaler med eksisterende medarbejdere og forhåbentligt flere til med tiden. Vi vil stadig servicere alle vore kunder som sædvanlig og samtidig kigge på, hvordan vi kan udvikle virksomheden sammen med Mammen Mejerierne, siger han.

JBJ-Ost beskæftiger godt 30 ansatte og sælger primært til detail og foodservice. I det seneste regnskabsår - det for 2019/20 - var der en bruttofortjeneste på 24 millioner kroner og et overskud på 2,4 millioner.

Mammen Mejerierne har cirka 250 medarbejdere og producerer oste til Danmark og over 60 andre lande. Koncernen, der er ejet af Lars Staunsbæk og sønnen Peter Staunsbæk, omsætter for over 1,1 milliard kroner om året.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125