23948sdkhjf

Olivenolie-sommelier og dagligvarekæmpe i samarbejde

Den store dagligvarekoncern Salling Group, der blandt andet råder over Føtex- og Netto-kæderne, har sat sig for at højne kvaliteten.

Mere specifikt vil de sikre sig kvaliteten af deres olivenolier. Det gør de ved at indlede et samarbejde med kok og olivenolie-sommelier Christina Elver Mørk, der fremover skal kvalitetssikre og rådgive om sortimentet på hylderne.

- Det kræver en stor viden og ekspertise at løfte kvaliteten op på øverste hylde, som er det vi ønsker i vores butikker. Derfor har vi, som de første i Europa, valgt at indgå et tæt samarbejde med en olivenolie-sommelier. Sammen med Christina får vi over de næste måneder mulighed for at vurdere vores sortiment og den kvalitet, vi har på hylderne, siger kategorichef i Salling Group, Liselotte Kristoffersen, i en pressemeddelelse.

Forbrugerne på jagt efter kvalitetsolivenolie

Olivenolien har de seneste 30-40 år har været en fast ingrediens i danskernes køkken. Alligevel har gennemsigtigheden i forhold til oliernes kvalitet ifølge Christina Elver Mørk længe været en svær størrelse, og mange olivenolier i danskernes køkkener er kendetegnet ved direkte falsk varebetegnelse. Så selv om forbrugerne kan vælge mellem et hav af forskellige olivenolier i dagligvarebutikkerne, kan vejledning og professionel kvalitetssikring af produkterne blive markant bedre.

- Det er ingen hemmelighed, at forbrugerne i mange år har været noget på herrens mark, når det handler om kvaliteten af den olivenolie, de står overfor i butikkerne. Rigtig meget af det, der markedsføres som den fineste kvalitet, er det reelt ikke. Men det er en nærmest umulig opgave for indkøberne i dagligvarehandlen at afgøre, hvad der er hvad. Så for mig som entusiast, ekspert og også producent er det naturligvis et kæmpe skridt frem for de danske forbrugere, at Salling Group vælger at gå foran for at løfte kvaliteten og gennemsigtigheden, siger Christina Elver Mørk.

Hun peger bl.a. på, at Fødevarestyrelsens kontroller har dumpet olivenolier markedsført som den fineste kvalitet af ekstra jomfruolivenolie, fordi flaskerne reelt indeholdt olivenolie af en lavere kvalitet. Senest i december 2019, hvor otte ud af ni testede olier ikke modsvarede prædikatet som ekstra jomfruolivenolie.

- I dag er olivenolie den fødevare i verden, der svindles allermest med efterfulgt af vin, hvilket naturligvis gør det svært at komme svindlen til livs. Derfor er det godt for kunderne, når Danmarks største detailkoncern vælger at samarbejde med mig som olivenolie-ekspert, påpeger Christina Elver Mørk.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.079