23948sdkhjf

Milliardplan: Ny gastronomisk bydel skal løfte mad til nye højder

Hotel- og Restaurantskolen og PensionDanmark præsenterer nu en fælles vision om i Valby at etablere et helt nyt kvarter, der oser af eksperimenterende gastronomi, sublimt madhåndværk, fremtidens oplevelser og hospitality.

Den nye skolebygning vil sætte høje standarder for gastronomiske værksteder, hvor læring af madhåndværk sker gennem hænderne og sanserne, og skal samtidig opnå en høj certificering inden for bæredygtighed. 

Byggeriet - samlet 38.522 kvm nye bygninger - ventes at stå færdigt i løbet af fire-fem år og omfatte en investering på 1 mia. kr., skriver PensionDanmark i en pressemeddelelse.   

Bygningerne vil rumme faciliteter til egenproduktion af råvarer som for eksempel skinkehotel, charcuteri, mejeri, osteri, chokoladeværksted, bageri, fermenteringsrum, bryggeri, taghaver og orangerier, ligesom der vil være restauranter, barer, cafeer og receptioner, hvor eleverne kan træne deres færdigheder. 

38.552 kvm nye bygninger 

Grundareal: 18.086 kvm 

Samlet areal for nye bygninger: 38.552 kvm 

Ny skolebygning:
Areal: 14.753 kvm + kælder
Kapacitet: 1.050 årselever 

Boliger:
Areal: 21.371 kvm
Forventet antal: 435
Heraf studie/ungdomsboliger: 313
Heraf almene boliger: 76
Heraf familieboliger: 46

Mindre erhverv:
Areal: 2.428 kvm

På campusområdet vil der blive etableret 435 ungdoms- og familieboliger samt erhverv.

– Vores mål er at tiltrække langt flere elever til uddannelserne som kok, tjener, smørrebrød/cater, receptionist, ernæringsassistent, 10. klasse og EUX, siger Hotel- og Restaurantskolens formand, Allan L. Agerholm, i pressemeddelelsen og uddyber:

– Med byggeprojektet vil vi skabe et synligt og ambitiøst kraftcenter med maden, sanseligheden og det gode værtskab i fokus. Beliggenheden tæt på de mange københavnske restauranter og hoteller er ideel. Vores nuværende faciliteter indfrier langt fra disse ambitioner, og vi investerer nu massivt i skabelsen af fremtidens Hotel- og Restaurantskole, som skal levendegøre vores stolte fag gennem værkstedsorientering og praksisnær undervisning.

Lokale byggematerialer med lavt klimaaftryk

PensionDanmark har blandt sine medlemmer en stor gruppe medarbejdere fra hotel-, restaurant- og turismeerhvervet, og det giver en ekstra dimension på det i forvejen attraktive projekt med et nyt kvarter beliggende ud til Vigerslev Allé. 

– Vi vil give de kommende generationer et fantastisk sted både at bo og uddanne sig inden for nogle stolte håndværksfag, som har været under rivende udvikling herhjemme i de sidste 15-20 år, siger Torben Möger Pedersen, adm. direktør for PensionDanmark.  

I det kommende års tid vil Hotel- og Restaurantskolen og PensionDanmark sammen med Juul Frost Arkitekter, der står bag udviklingen af projektet, i fællesskab udvikle planerne for det nye kvarter. Projektet skal indgå i en ny lokalplan for grunden, ligesom Københavns Kommune og Børne- og Undervisningsministeriet skal godkende planerne, før de kan føres ud i livet. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078