23948sdkhjf

Forskere udvikler ”kød” af planter

En tysk forskergruppe arbejder i øjeblikket på at frembringe et fuldt ud vegetabilsk og bæredygtigt alternativt til kød.
Er det muligt at fremstille ”kød” af planter?

Det mener en gruppe af tyske forskere fra Frauenhofer IVV, som i øjeblikket arbejder på projektet ”LikeMeat!”, som baserer sig på at fremstille et kødlignende alternativ baseret på planter.

I samarbejde med det nederlandske forskningscenter Wageningen UR og en række små og mellemstore virksomheder arbejder de tyske forskere på en maskine, som kan fremstille 50-70 kg. plantekød i timen.

Det skriver Danish Meat Research Institute (DMRI) i sit seneste nyhedsbrev.

Smagen er endnu ikke på plads
Processen bag er designet mod kødanaloger og tager sit udgangspunkt i vand og planteproteiner. Disse koges og nedkøles herefter langsomt, hvilket er med til at danne en fiberstruktur i plantekødet.

Målet er nemlig, at plantekødet både hvad angår konsistens, smag, holdbarhed og pris skal kunne matche ægte kød.

Læs også: Forskere arbejder på stamcelleburger

Og mens forskerne endnu har et stykke arbejde tilbage med hensyn til at få smagen på plads, ligger det allerede nu fast, at plantekødet vil være et mere bæredygtigt alternativ end kød, da der kræves 5-8 kg. korn for at frembringe 1 kg. kød.

LikeMeat!-projektet forventes at være afsluttet næste år.
Kommenter artiklen (5)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141