Er det muligt at fremstille ”kød” af planter?
Det mener en gruppe af tyske forskere fra Frauenhofer IVV, som i øjeblikket arbejder på projektet ”LikeMeat!”, som baserer sig på at fremstille et kødlignende alternativ baseret på planter.
I samarbejde med det nederlandske forskningscenter Wageningen UR og en række små og mellemstore virksomheder arbejder de tyske forskere på en maskine, som kan fremstille 50-70 kg. plantekød i timen.
Det skriver Danish Meat Research Institute (DMRI) i sit seneste nyhedsbrev.
Processen bag er designet mod kødanaloger og tager sit udgangspunkt i vand og planteproteiner. Disse koges og nedkøles herefter langsomt, hvilket er med til at danne en fiberstruktur i plantekødet.
Målet er nemlig, at plantekødet både hvad angår konsistens, smag, holdbarhed og pris skal kunne matche ægte kød.
Og mens forskerne endnu har et stykke arbejde tilbage med hensyn til at få smagen på plads, ligger det allerede nu fast, at plantekødet vil være et mere bæredygtigt alternativ end kød, da der kræves 5-8 kg. korn for at frembringe 1 kg. kød.
LikeMeat!-projektet forventes at være afsluttet næste år.