23948sdkhjf

Naturmælk tjente 5,5 millioner trods lavere omsætning

Trods en corona-relateret omsætningsnedgang på 19 millioner kroner i forhold til året før landede mejerierne Naturmælk og Øllingegaard et resultat på 5,5 miillioner i det seneste regnskabsår - det næsthøjeste i de seneste fem år.

Der blev endda plads til højere afregning til de landmænd, der leverer mejeriernes bæredygtige mælkeproduktion, oplyser Naturmælk i en pressemeddelelse om det fælles årsregnskab for perioden 1. oktober til 30. september.

Omsætningen blev på 370 millioner kroner, og selv om det er mindre end året før, er direktør Leif Friis Jørgensen tilfreds. 

- Kantine- og restaurationserhvervets udfordringer på grund af corona gjorde det desværre umuligt for os at opnå den omsætningsfremgang i 2021, som vi havde håbet på.

- Men vi er stolte over, at det alligevel lykkedes at lande et af selskabets bedste overskud i nyere tid – samtidig med at mejeriets andelshavere fik en højere pris for deres mælk end året før. Der var også ressourcer til at fortsætte vores skærpede fokus på bæredygtighed, herunder klimaindsatsen, med flere nye tiltag. Samlet set må det efter omstændighederne siges at være et tilfredsstillende resultat, konstaterer direktøren.

 følge Leif Friis Jørgensen skal overskuddet bruges til at konsolidere virksomheden og de mange bæredygtighedsinitiativer og til at muliggøre en række produktlanceringer i 2022. Det er der gode muligheder for efter at Naturmælk og Øllingegaard har foretaget omfattende ombygninger, der forventes at kunne tages i brug i begyndelsen af det nye år. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11