23948sdkhjf

Foodexpo udvider sit konkurrence-felt med ny dyst

Når MCH Messecenter Herning i slutningen af marts slår dørene op til Nordens største fødevaremesse, Foodexpo, er det også startskuddet til tre dage med fagkonkurrencer. Og denne gang med en danmarkspremiere: Pizza Champion Cup

- Fødevarebranchen består af tusindvis af dygtige fagfolk. Men hvem laver den bedste gærdej? Den mest velsmagende cocktail? Den perfekt afbalancerede rullepølse? Eller den mest smagfulde pizza? Og hvem er bedst til at servere kundens bestillinger?, spørger arrangørerne som optakt til årets messe.

Svarene bliver fundet via fagkonkurrencerne i de 10 store messehaller i dagene 27.-29. marts - i et mix med produktnyheder fra et væld af udstillere og en stribe foredrag.

Som sædvanligt på Foodexpo kan gæsterne overvære kåringen af "Årets Kok og Tjener" og desuden opleve de bedste kokke og tjenere fra hele Norden dyste om titlen som "Nordens Bedste Kok og Tjener". Til DM for elever kan de nye, unge talenter fra både kokke- og tjenerfaget opleves live på scenen.
 
Der er også lagt op til festlige bartenderkonkurrencer, og "Danmarks Bedste Håndværksbager" og "Danmarks Bedste Konditor" skal kåres. Blandt slagterdelikatesserne skal '"Danmarks Bedste Rullepølse'" og "Danmarks Bedste Leverpostej" kåres, og også inden for fiske- og ostehandlernes delikatesser bliver der kåret vindere.

45 deltagere


Som noget nyt på Foodexpo kan gæsterne opleve pizzahåndværk i særklasse, når der er danmarkspremiere på Pizza Champion Cup. Konkurrencen har været holdt i Sverige siden 2016, og nu er turen kommet til Danmark, hvor landets bedste pizzabagere skal findes.
 
45 deltagere dyster om tre prestigefulde titler inden for pizzabagning: "Danmarks bedste dessertpizza", "Danmarks bedste gourmetpizza" og "Danmarks bedste Margherita". Der findes en vinder inden for hver kategori, mens den samlede vinder af Pizza Champion Cup 2022 bliver udråbt som Danmarks bedste pizzabager.
 
Og det er ikke en hr. hvemsomhelst, der står fadder til konkurrencen, konstaterer arrangørerne. Der er tale om tidligere verdensmester i pizzabagning og grundlægger af det officielle svenske pizzabagerlandshold Mike Arvblom. Han er hoveddommer i juryen, der desuden består af kendte internationale profiler og pizzaeksperter.
 
- Med Pizza Champion Cup vil vi gerne vise, at pizzabagning er en kunstart, og at der skal en rigtig god kok til for at bage en god pizza. Min far lærte i sin tid at bage pizza i Napoli, så pizza er for mig en familietradition. Det er en kultur, siger Mike Arvblom.
 
 Konkurrencen bliver en slags nonstop-pizza-delivery, som publikum kan følge på nært hold. Ved hvert bord vil et lille kamera filme pizzabagningen, så messens gæster kan følge med på nært hold og måske være heldige at smage på Danmarks bedste pizza.

 
  

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078