23948sdkhjf

Stor fusion på vej i stivelsesbranchen

Bestyrelserne i kartoffelmelsfabrikkerne AKM og AKS ønsker en fusion.

Det oplyser selskaberne i en pressemeddelelse, hvoraf det fremgår, at Andelskartoffelmelsfabrikken Midtjylland i Brande og Andels-Kartoffelmelsfabrikken
Sønderjylland i Toftlund i "en periode" har  undersøgt mulighederne for et tættere og mere forpligtende samarbejde.


Nu er man i begge bestyrelser blevet enige om at sende et forslag om fusion af de to virksomheder til afstemning blandt andelshaverne. Forslaget skal behandles på ekstraordinære generalforsamlinger 24. februar.

Hvis andelshaverne stemmer forslaget igennem, vil det fusionerede selskab få navnet
Andels-Kartoffelmelsfabrikken Danmark, AKD, fremgår det.

Gunstigt marked


Peter C. Petersen, der er bestyrelsesformand i AKS, påpeger, at der gennem årene har været flere sonderinger om fusion, men at det indtil nu har været svært at nå i mål med endelige aftaler.

-Verden omkring os udvikler sig, og nu er tiden moden. Vi har en enestående chance for at fusionere to effektive og moderne fabrikker – og det endda på et tidspunkt, hvor udsigterne for vores produkter er gunstige.

- Produkterne fra AKS og AKM efterspørges i høj grad på det globale fødevaremarked, og det mærker man tydeligt hos vores fælles salgsselskab, KMC. Der vil således fortsat være afsætning for den samlede, fulde produktion fra begge fabrikker, og der bliver ikke tale om fabrikslukninger i forbindelse med fusionen, konstaterer han og tilføjer:

- Tværtimod. Det fusionerede selskab vil have nemmere ved at løfte opgaven og investere i målrettede og dermed effektive udvidelser på begge fabrikker.

Martin Arvad, formand for AKM’s bestyrelse, nævner, at fusionen også skal ses som en yderligere fremtidssikring af både AKS og AKM.

- Strukturudviklingen i landbruget omfatter også kartoffelavlerne. Vores andelshaveres ejendomme bliver stadig større, mere specialiserede og mere afhængige af kartoffelavlen, samtidig med at grundomkostningerne på den enkelte ejendom fortsætter med at stige.

- Hvis det fortsat skal være attraktivt at dyrke stivelseskartofler, og AKS og AKM skal kunne fastholde og udbygge den stærke position på det globale fødevaremarked, så skal vi være fokuserede på at skabe og udnytte alle tænkelige økonomiske fordele, siger han.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078