23948sdkhjf

Kinabesøg kan sætte ekstra skub i dansk eksporteventyr

Kinas præsident Hu Jintaos besøg kan være med til at fordoble den danske milliardeksport af fødevarer til Kina på få år, vurderer Landbrug & Fødevarer.
Det danske landbrugs- og fødevareerhverv er allerede det erhverv, der eksporter mest til Kina med en samlet årlig eksport på 11 mia. kr., hvilket udgør 45 pct. af Danmarks samlede eksport til Kina. Men med Kinas præsident Hu Jintaos besøg i næste uge, kan det tal i løbet af få år sagtens fordobles, vurderer Landbrug & Fødevarer.

- Besøget kommer til at sætte ekstra tryk på de forhandlinger, der allerede er i gang mellem danske og kinesiske virksomheder. Det er første gang nogensinde, en kinesisk præsident lægger vejen forbi Danmark, og det vil ifølge vores analyser og lange kendskab til Kina som handelspartner sætte virkelig fart på eksporten, siger formand i Landbrug & Fødevarer, Niels Jørgen Pedersen.

Han mener ikke, det er tilfældigt, at det er netop Danmark, Hu Jintaos vælger at besøge.

- Kina har i disse år en kæmpe moderniseringsplan af deres landbrug i gang, og de har samtidig travlt med at modernisere deres fødevareforsyning til en stadig stigende befolkning. Derfor kommer de til Danmark for at hente know how, siger Niels Jørgen Pedersen.

Fødevareeksporten er vigtigst
Det er danske virksomheder som Kopenhagen Fur, Arla og Danish Crown, der leverer det, kineserne efterspørger – nemlig høj kvalitet, fødevaresikkerhed og sporbarhed i verdensklasse.

Der er fortsat et stort potentiale indenfor mejeriprodukter og kød, og i regeringens nye BRIK-strategi er det da også netop landbrugs- og fødevareområdet, som prioriteres højest og spås de største vækstmuligheder.

- Når danske virksomheder næste gang kommer til Kina, vil det have overordentlig stor betydning, at de kan referere til Hu Jinataos besøg. Det er med til at åbne døre, og på sigt vil det også kunne øge eksporten af dansk oksekød og fjerkræ, siger Niels Jørgen Pedersen.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094