23948sdkhjf

Realtidsstyrede robotter til kødindustrien

Udvikling af realtidsstyrede robotter skal omkostningseffektivisere og forbedre det fysiske arbejdsmiljø på danske slagterier, således at konkurrenceevnen på globalt plan kan opretholdes.
Mange manuelle arbejdsprocesser er allerede blevet automatiseret både med henblik på at nedbringe omkostningsniveauet, men også for at nedbringe mængden af tunge løft og ensidigt gentaget arbejde. Dog er visse processer vanskelige at automatisere.

Det gør sig gældende for funktioner, der er afhængige af tilpasning i forhold til hvert element i processen og derfor ikke lade sig forudprogrammere.

Målet med konsortiet er at udvikle sensor- og robotteknologi, der i første omgang kan erstatte de komplicerede og belastende arbejdsopgaver på slagterierne i forbindelse med ophængning af slagtekroppe.

Resultaterne herfra vil skabe det nødvendige grundlag for videreudvikling af løsninger til andre komplicerede arbejdsprocesser.

I konsortiet arbejdes med to udvalgte problemstillinger på henholdsvis et kyllinge- og et svineslagteri, hvortil to demonstrationsmodeller forventes udviklet. Der fokuseres således på løsninger, som matcher slagteriernes behov. Slagterierne udgør et relativt begrænset marked. Men lykkes det at løse de udfordringer, som slagterierne står overfor, vil der samtidig være skabt løsninger, som kan overføres til problemstillinger med lige så stor kompleksitet i andre industrier.

Budget: 18,2 mio.
Tilsagn fra Rådet for Teknologi og Innovation: 7,6 mio.

Konsortiets deltagere
Virksomheder: LINCO Food Systems, IHFood, Robotcenter Danmark A/S, Butina A/S, Rose Pultry A/S, Lantmännen Danpo A/S, TiCan Fresh Meat A/S, Danish Crown A/S

Forskningsinstitutioner: Danmarks Tekniske Universitet - Elektro, Københavns Universitet – Datalogisk Institut

Rådgivnings- og videnspredningsparter: Teknologisk Institut, DMRI

Kilde: Styrelsen for Forskning og Innovation

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141