23948sdkhjf

Fødevarevirksomheder trækker mod Østeuropa

De østeuropæiske lande bliver stadig mere populære blandt fødevareindustriens virksomheder, der fremhæver god logistik og et simpelt EU-samarbejde som fordele.
Stadig flere fødevarevirksomheder kigger mod landene i det østlige Europa, når nye produktionsfaciliteter skal opbygges.

En af disse er Toms, som er ved at flytte 200 arbejdspladser fra pakkeriet i Danmark til Polen.

- Polen har den optimale kombination af dels en rimelig afstand til Danmark og dels tilpas lave lønninger. Hvis afstanden blev længere, ville vi skulle bruge for mange ressourcer på transport, siger Jesper Møller, adm. direktør i Toms Gruppen, til Berlingske Business.

24 timer frem for flere uger
At netop logistik og transport – foruden fordelene ved at arbejde inden for EU-samarbejdet – giver plusser til landene i Østeuropa frem for eksempelvis Asien, bekræftes af lidt af en ekspert inden for området.

- Det tager 24 timer at nå enhver destination ved Østersøen her fra Litauen - fra Kina tager det flere uger. Der er rigtig mange fordele ved at handle rundt om Østersøen, og det får flere og flere virksomheder - også i Danmark - øjnene op for, siger således Kim Bartholdy, der er landechef for DSV i Litauen.

Læs også:
First Farms vil ekspandere i Østeuropa

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11