23948sdkhjf

Et liv med butter cookies: - Vi vidste ikke en pind

Han er ved at gøre klar til at modernisere småkageproduktionen i Hedensted med en ny linje til 52 millioner kroner,.

Men direktøren for Jacobsens Bakery, Jan Jacobsen, indrømmer blankt, at han og hans far, Sigurd Jacobsen, etablerede virksomheden i 1984.

Faren havde tidligere arbejdet som grossist og havde importeret og solgt flere forskellige varer til detailhandlen, blandt andet småkager. 

På baggrund af en grundig analyse over, hvad der bedst kunne betale sig at producere, kastede far og søn sig ud i en småkageproduktion. Det foregik på den matrikel, som virksomheden i dag har til huse på i Hedensted. 


: - Vi vidste ikke en pind

- Vi vidste ikke en pind om småkageproduktion, vi gik bare i gang helt fra bunden, fortæller 64-årige Jan Jacobsen og husker, at alle processer dengang var manuelle og løntunge. 


 Det var ellers ikke den vej, Jan Jacobsen havde forestillet sig, karrieren skulle gå. Som ung handelsuddannet arbejdede han i seks år for det danske Udenrigsministerium i USA og hjalp danske virksomheder med eksportrådgivning. Det er også blevet til to år i Japan, hvor han blandt andet har studeret det effektive fabriksmiljø hos bilproducenten Toyota.

Men samarbejdet med faren lokkede, og siden har Jan Jacobsen dedikeret sit arbejdsliv til småkageproduktion.


Generationsskiftet - i hvert fald på ejersiden - er også sikret. Givesco-koncernen, som ejer blandt andet Dan Cake (dem med Citronmånen) og Carletti, købte 49,9 procent af aktiekapitalen i 2015 med en option på at opkøbe resten inden for en 10-årig periode.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063