23948sdkhjf

Fedtafgift rammer Dragsbæk på bundlinjen

Nettoomsætningen er fortsat stigende, men indtjeningen følger ikke med hos den nordjyske margarineproducent.
På bare fem år har Dragsbæk næsten fordoblet nettoomsætningen til det nuværende niveau på 1.076 mio. kr., men bundlinjen er ikke fulgt med i samme stigningsgrad hos den nordjyske margarineproducent.

Således kom Dragsbæk ud af 2011 med et overskud efter skat på 16,4 mio. kr. mod 24,8 mio. kr. i 2010. Sagt på en anden måde er overskudsgraden fra 2010 til 2011 faldet fra 4,2 til 2,5 procent.

Det skyldes især de stigende råvarepriser samt regeringens indførsel af en fedtafgift.

- Året 2011 har ligesom 2010 været præget af skærpet konkurrence i forbindelse med yderligere koncentrationer på kundesiden med deraf følgende krav til produktions- og salgsled. Store prisstigninger på råvarer specielt i 2011 samt indførslen af fedtafgift har haft negativt indvirkning på årets resultat, skriver ledelsen i regnskabsberetningen.

Der skal nytænkning til
Her angives en nytænkning af sortimentet som en vigtig del af kampen for flere markedsandele.

- Det danske marked for detailmargarine er fortsat faldende, og det er derfor vigtigt som minimum at fastholde markedsandelen. Markedsmulighederne må udnyttes via produkt- og sortimentsudvikling.

Og selv om årets omsætning altså er steget støt over de senere år, forventer Dragsbæk-ledelsen ikke, at resultatet følger med i 2012 heller.

- Koncernen forventer totalt set en mindre reduktion af tonnagen og et lavere resultat i forhold til 2011, skriver ledelsen med henvisning til både fedtafgiften og de stigende råvarepriser.
Kommenter artiklen (2)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079