23948sdkhjf

Nyt projekt vil få 30 fødevarevirksomheder til at vokse

Et nyt matchmakingforløb for plantebaserede virksomheder i den danske fødevarebranche skal omstille industrien og accelerere virksomhedernes innovation og vækst.

Det er tanken bag et projektinitiativ med navnet Turbo Plant, som blandt andre Food Innovation Center står bag.

- De plantebaserede SMV´er er hurtige til at innovere og udvikle nye produkter. Men ofte har de svært ved at bryde igennem på de ønskede markeder. Her kan store virksomheder til gengæld hjælpe. De kender vejen, har de rette markedskanaler og kan dermed hjælpe SMV´erne hurtigere ud til nye kunder, hedder det i en pressemeddelelse om projektet.

Turbo Plant skal skabe vækst hos de plantebaserede virksomheder ved at speede forretningsudviklingen og markedsmodningen op – både nationalt og internationalt – gennem relevant matchmaking.

Førerposition

- Målet er at skubbe på omstillingen af den danske fødevarebranche og derved bidrage til, at nye, innovative fødevareprodukter udvikles. De skal sælges på verdensmarkedet og være med til at give Danmark en førerposition inden for plantebaserede fødevarer, konstaterer initiativtagerne.

De satser på at samle alle relevante aktører med en fælles målsætning om at skabe vækst i mere end 30 plantebaserede SMV´er gennem projektets acceleratorforløb.

- De seneste 30 år har udviklingen skabt mange store virksomheder og ekstremt mange små. Det kræver en stærk innovationskraft at holdt trit med forbrugernes ønsker til nye produkter. Derfor giver det mening for de små virksomheder at komme på markedet sammen med de store – og det giver en innovationsmuskel til de store at kunne samarbejde med de små, konstaterer Gyda Bay, COO i Food Innovation House i Vejle.

Ud over Food Innovation Center og Industriens Fond står Mærkevareleverandørerne, Heco et al, Culinary Institute by Vejle Erhverv, Kombination, Bio Aus Dänemark, Food From Denmark, Efiko, Food & Bio Cluster og Dansk Vegetarisk Forening bag Turbo Plant-projektet.

Det støttes med godt 6,4 millioner kroner fra Industriens Fond.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082