23948sdkhjf

Kødgrossister: Vælg os som specialister

En gruppe af danske kød-engrosvirksomheder opfordrer de offentlige indkøbere til at skele mod specialleverandøraftalerne.
SKI offentliggjorde i denne uge navnene på specialleverandørerne i rammeaftale 09.03, der vedrører kød og pålæg.

For den østlige del af Danmark faldt valget på BF-OKS A/S, Genz Kød A/S og JN Meat ApS. Og for den vestlige del af Danmark blev henholdsvis BF-OKS A/S, JN Meat ApS og Silkeborg Slagteren A/S valgt, og de retter nu henvendelse til landets offentlige indkøbere i et brev, hvor disses indflydelse betegnes som stor.

- Det er i meget vidt omfang indkøbernes valg af leverandører, som er bestemmende for antallet af udbydere, lige som antallet af udbydere jo har betydning for konkurrencen: jo flere udbydere, desto mere konkurrence – og jo mere konkurrence, desto lavere priser, pointerer de danske slagtermestre og fortsætter:

- Et passende stort antal udbydere modvirker samtidig risikoen for begrænsninger i den frie prisdannelse, mens risikoen herfor omvendt stiger i takt med, antallet af aktører på markedet falder.

Konkurrencedygtige specialister
Opfordringen er derfor, at man nøje overvejer at bruge specialleverandører ved fremtidige indkøb.

- Ved at træffe et sådant valg bidrager institutionen samtidig til at fastholde en hensigtsmæssig struktur blandt udbyderne.

- Disse leverandører er prismæssigt konkurrencedygtige, og samtidig er de specialister på deres respektive områder og kan rådgive specifikt om de varer, som de leverer, ligesom de – som specialister – har stor fokus på kvalitet, lyder pointen.

Brevet er – på vegne af de tre direktører – underskrevet Torsten Buhl, der er direktør i Danske Slagtermestre.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094