23948sdkhjf

Svensk restaurantkæde vil åbne 20 nye steder i Danmark

Efter succes med to restauranter i København vil den svenske tapaskæde Pincho Nation nu være landsdækkende i Danmark: Planen er at åbne 20 restauranter "inden for en overskuelig årrække", oplyser kæden.

Ekspansionsplanerne har været sat i stå af coronasituationen, men nu er Pincho Nation klar til at gå i gang. De første åbninger forventes at ske i år, med franchising som omdrejningspunkt.

Den første Pincho Nation-restaurant  København åbnede i marts 2018, og nummer to fulgte i november 2019. Det har hele tiden været tanken at åbne flere restauranter, og den første uden for København skulle have været åbnet i 2020, men pandemien satte det projekt på standby.

Nu har branchen været igennem to nedlukninger, og efter hver genåbning har kæden oplevet vækst i både antallet af gæster og i omsætning, oplyser Pincho Nation i en pressemeddelelse. I 2021 var der en vækst i omsætningen på 22 procent, og de to restauranter i København havde i alt 126.000 gæster.

Retter i tapas-størrelse

Pincho Nation har 71 restauranter i de nordiske lande. Selskabet blev grundlagt i 2012 og er vokset hurtigt gennem franchising.

Kæden tilbyder et cirkusinspireret koncept med et bredt menukort med retter i tapas-størrelse,  inspireret af køkkener verden over.

Pincho Nation var det første app-baserede restaurantkoncept i Sverige. Gæsterne laver deres reservation, bestilling samt betaling ved at bruge en app på mobiltelefonen

Cirkusinspiration

- Vores app-baserede koncept og den anderledes og finurlige cirkus-inspirerede indretning i restauranterne har vist sit værd. Vi har vores helt egen plads i markedet, og vi er taknemmelige for og stolte over, at vi er kommet så stærkt igennem pandemien. Nu er det tid til at udvide Pincho Nation-familien og få nogle flere restauranter på danmarkskortet, siger Flemming Christophersen, der er direktør og partner i Pincho Nation Danmark.

Kæden har p.t. 71 restauranter i Norden, deraf 64 i Sverige. I Sverige har ekspansionen været drevet af franchising, med overskudsgrader på fem-syv procent over branchegennemsnittet som trækplaster. Og franchising er også nøglen til vækst i Danmark med fokus på de større bye, konstaterer Flemming Christophersen.

Han tilføjer, at der allerede er en solid interesse for at blive franchisetager,

.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063