23948sdkhjf

Dagrofa vender flere års underskud til overskud

Det har i mange år stået skidt til på bundlinjen i Dagrofa, men nu er det endelig vendt.

I et netop offentliggjort årsregnskab kan dagligvarekoncernen præsentere et overskud på 57 millioner kroner mod et tab på 96 millioner kroner i fjor.

Det er tredje år i træk, at overskuddet går den rette vej, idet det i 2018 var helt ned på -593 millioner kroner.

Succesen kan blandt andet tilskrives deres tre-årige strategi, Stærkere Sammen, og koncernchef Tomas Pietrangeli er tilfreds med resultatet.

- Vi har nået en vigtig milepæl og kan glæde os over, at Dagrofa igen er en overskudsgivende forretning. Vi har vundet markedsandele i detail, øget butiksnettet og markant forbedret rammevilkårene for vores købmænd. Det har vi opnået på trods af, at Dagrofa Foodservice i høj grad har været påvirket af COVID-19-restriktioner. Men selvom Dagrofa Foodservice har været udfordret, har vi fortsat arbejdet med også at styrke den del af forretningen.

- Vi har med en stærk indsats på tværs af Dagrofa nået målet om at få sorte tal på bundlinjen. Nu er vi klar til at være mere offensive, og jeg tror på, at vi med Stærkere Sammen har skabt fundamentet for en sund og bæredygtig forretning, siger Tomas Pietrangeli.

Ny strategi skal fortsætte rentabilitet

Fra 2022 er Stærkere Sammen blevet afløst af en ny tre-årig plan ved navn Fremgang Sammen.

Det indebærer blandt andet investeringer på 1,1 milliard kroner i digitalisering og styrkelse af butiksnettet, hvor kundeoplevelsen skal være i centrum.

- Vores mål er et rentabelt Dagrofa fremadrettet. I løbet af de sidste tre år har vi blandt andet øget butiksindtjeningen, moderniseret og effektiviseret forretningen, samt vundet nye kunder og markedsandele. Det betyder, at vi i 2022 startede vores nye strategi Fremgang Sammen ud fra et stærkt ståsted, og med en hel koncern af dygtige medarbejdere står vi et godt sted, siger Tomas Pietrangeli.

Dagrofa ApS
mio. kr. 2021 2020
Nettoomsætning 1790 1750
Driftresultat (EBITDA) 368 236
Årets resultat 57 -96
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2021.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078