23948sdkhjf

Bryggeri skal betale bøde for at skrive, at pebermynte kan lindre mavekneb

Tarp Bryggeri nord for Esbjerg har af Fødevarestyrelsen fået en bøde på 5.000 kroner for ulovlig markedsføring af bryggeriets mjød.

Det skriver JydskeVestkysten

Sagen handler om såkaldte sundhedsanprisninger, som er forbudt for drikkevarer med et alkoholindhold på over 1,2 procent.

Tarp Bryggeri har ifølge avisen i flere tekster på både hjemmeside og Facebook-profil skrevet, at bryggeriets mjød har forskellige gavnlige virkninger på sygdom. Eksempelvis i en præsentation af bryggeriets pebermynte-mjød , hvor der stod, at "Pebermynte har mange gode egenskaber som blandt andet lindring af mavekneb og et stort indhold af C-vitamin".

Til JydskeVestkysten siger indehaver Claus Jørgensen,  at han ikke synes, han har lovet nogen et langt og lykkeligt liv , men at han beklager og retter ind.

- Det er muligt, at nogle af mine kunder har valgt at bruge tekster fra hjemmesiden i salgsmaterialet, så jeg er nødt til at skrive rundt til dem alle og fortælle dem, at de skal pille det af. Jeg ville godt nok være ked af det, hvis en butik fik en bøde, fordi de har citeret mig, så jeg forsøger at få delt budskabet vidt og bredt, siger den jyske mjødbrygger.

Hans flasker forhandles i cirka 100 butikker landet over og desuden via en webshop på bryggeriets hjemmeside.

Ifølge hjemmesiden anvender Tarp Bryggeri udelukkende dansk honning og kun de bedste råvarer som frugtsaft, urter og bær. Mjøden fremstilles over åben ild uden brug af koncentrater, kunstige tilsætningsstoffer eller farvestoffer.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125