23948sdkhjf

Brødre satser nu udelukkende på dansk kaviar

Brødrene Kristian Hjort Lebech Larsen og Jakob Højkær Hjort Larsen er de eneste, der laver dansk kaviar - og det gør de så godt, at deres firma med navnet Lyksvad nu satser udelukkende på den eksklusive fødevare.

Det skriver JydskeVestkysten

Lyksvad blev grundlagt i 1991 af brødrenes far, Mogens Højkær Larsen, som opdrættede ål på fiskefarmen sydvest for Kolding. Men da sønnerne formelt overtog forretningen i 2020,  besluttede de, at det kun skulle handle om kaviar fra stør - dels russisk stør, dels sibirisk stør.

- Vi har mærket en øget efterspørgsel de senere år, dog afbrudt af coronakrisen, som ramte restauranterne rimelig hårdt, og dermed også et produkt som vores. Men dele af 2021 og 2022 har været nogle rigtig gode perioder, så vi er også nødt til at øge vores bestand af stør for at følge med, fortæller Kristian Hjort Lebech Larsen til JydskeVestkysten.

Lyksvad sælger med få undtagelser udelukkende til restauranter i Danmark, deriblandt flere Michelin-restauranter.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125