23948sdkhjf

Danish Agro og Vestjyllands Andel køber op i Estland

Grovvarekoncernerne Danish Agro og Vestjyllands Andel har via deres fælles selskab DLA International Holding A/S købt rapsmøllen Werol i Estland.
Werol har netop afsluttet byggeriet af en helt ny rapsmølle med en årlig pressekapacitet på 145.000 tons. Sammen med den eksisterende fabrik fra 1998, der har en produktionskapacitet på 70.000 tons, giver det en samlet produktionskapacitet på over 200.000 tons.

Werol er den eneste rapsmølle i Estland og her raffineres den pressede rapsolie og sælges til human ernæring. Selskabet vil fremover høre under AS Baltic Agro Estland, der er datterselskab til DLA International Holding A/S.

Den nye fabrik har aldrig været taget i brug, idet Werol fik store finansielle problemer i begyndelsen af året.

- Opkøbet af Werol vil styrke vores position på det estiske marked, siger Christian Junker, bestyrelsesformand for DLA International
Holding A/S og AS Baltic Agro.

- Vi er i dag den største opkøber af rapsfrø i Estland med en markedsandel på over 50%. Derfor var det naturligt for os at interessere os for Werols fremtid. Som ny ejer af rapsmøllen bliver vi nu i stand til at bringe den rapsfrø, som vi køber hos vores mange estiske landmandskunder, dybere ind i værdikæden og dermed skabe merværdi til såvel landmanden som os selv. Vi føler, at vi med denne transaktion understøtter og styrker vores detailaktiviteter i Baltikum, samtidig med, at vi i endnu højere grad kan udnytte vores ekspertise indenfor forarbejdning af rapsfrø, slutter Christian Junker.

Werol, der er grundlagt i 1998, vil, når den nye fabrik er indkørt, få en årlig omsætning på ca. kroner 600 millioner om året. Selskabet, der beskæftiger 55 medarbejdere, er beliggende i Tartu i den østlige del af Estland.

Med den nye erhvervelse vil DLA Group have rapsmøller i Danmark, Letland og Estland. Den samlede årlige produktionskapacitet udgør
500.000 tons.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109