23948sdkhjf

Nu kan professionelle køkkener søge penge til økologi-omstilling

Professionelle køkkener har igen i år mulighed for at søge økonomisk støtte til kompetenceudvikling af køkkenpersonale og medarbejdere i arbejdet med at omstille til økologi i køkkenet - og både private og offentlige køkkener kan søge.

Frist for at ansøgning om midler hos Fonden for Økologisk Landbrug er 26. september, påpeger Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Økologi-omstillingspuljen hos Fonden for økologisk landbrug er i 2022 er på cirka 19 millioner kroner.

- Vi skal have flere med på øko-rejsen. Derfor opfordrer vi til, at de professionelle køkkener søger pujlemidlerne, bemærker Simon Rask, der er sektionsleder i Fødevarestyrelsen.

Puljemidlerne gives til kompetenceudvikling af køkkenpersonale og tilknyttede medarbejdere med fokus på viden om bæredygtig produktion af måltider, De officielle kostråd, madspild og brug af sæsonvarer. Sidste år blev der uddelt mere end 14 millioner kroner til i alt 20 projekter.

Puljen understøtter samtidig udbredelsen af Det Økologiske Spisemærke. Fødevarestyrelsen har netop kørt en landsdækkende kampagne med fokus på de fordele, der er for spisesteder og professionelle køkkener, når økologi kommer i højsædet og spisestederne får Det Økologiske Spisemærke.

I dag er der over 3.400 offentlige og private køkkener med Det Økologiske Spisemærke. Det er alt fra daginstitutioner, hospitaler, offentlige og private kantiner til private køkkener som caféer, restauranter og hoteller.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078