23948sdkhjf

Nye restauranter krydret med michelinstjerner

Der er god grund til at forberede sig på et ekstra stort rykind af gourmander den kommende tid i Annebergparken i Nykøbing Sjælland, i Rantzausgade på Nørrebro i København og på Oddervej i Aarhus.

Her ligger nemlig tre restauranter, som med den seneste michelinguide alle er rykket et trin op i klassementet inden for dansk gastronomi.

Onsdag aften blev årets michelinstjerner uddelt til de bedste restauranter i Norden, og her fik Restaurant Mota i Nykøbing Sjælland for første gang én af de eftertragtede stjerner.

Restauranten har kun få måneder på bagen på den danske gourmetscene, hvilket Motas chefkok også bemærkede i sin korte tale fra scenen ved uddelingen, som foregik i Stavanger i Norge.

- Det er fantastisk efter kun at have holdt åbent i fem måneder. Jeg er virkelig, virkelig glad, sagde chefkok Claus Henriksen.

Han har tidligere arbejdet på Dragsholm Slot.

Også Restaurant Jatak på Nørrebro fik sin første michelinstjerne. Ligesom Mota har den serveret mad for sine gourmetgæster i ganske få måneder.

Jatak var af flere madanmeldere spået som ny michelinrestaurant.

Restauranten drives af chefkok Jonathan Tams, som tidligere har arbejdet i køkkenet på henholdsvis Noma og den nu lukkede restaurant Relæ.

- Jeg tror, det vigtigste, man lærer, er, at præstationer kun er mulige på grund af folkene omkring dig. Sara, som også er min livspartner, har hjulpet mig med at opnå det. Vi åbnede i januar og hver dag har folk fundet en måde at blive bedre på, sagde Jonathan Tams fra scenen mandag aften.

Fra én til to

En gammel kending, Restaurant Frederikshøj i Aarhus, gik fra én til to michelinstjerner i den prestigefulde spiseguide.

Frederikshøj modtog sin første michelinstjerne i 2020.

– Jeg vil bare sige tak til Michelinguiden og til holdet derhjemme, lød det fra køkkenchef Wassim Hallal, der desuden modtog en pris for at være mentor og i "årevis at have været en inspiration for unge kokke".

Mens glæden var stor hos de tre restauranter med nye stjerner, var uddelingen i et bredere perspektiv lidt af en skuffelse for Danmark.

Det mener i hvert fald Bent Christensen, der er redaktør på Den Danske Spiseguide, og som i årevis har fulgt dansk topgastronomi tæt.

Tidligere år har stjerneregnen over de danske restauranter været væsentligt større. Danmark har nu 29 restauranter med michelinstjerner, men altså kun tre nye spisesteder i den seneste guide.

- Det er lidt for tyndt totalt set, det som de deler ud til os i år. Nordjylland og Fyn er virkelig glemt, det er synd.

- Jeg mener, at både Alchemist og Jordnær er tre stjerner værd, siger Bent Christensen med henvisning til to af Københavns tostjernede restauranter.

Restauranterne Geranium og Noma er de eneste restauranter i Danmark med tre michelinstjerner, og dem beholder de begge.

De fleste michelinrestauranter ligger i København. Derudover er der restauranter med michelinstjerner i Aarhus, Henne, Hørve, Præstø, Nykøbing Sjælland, Åkirkeby, Vejle, Sønderborg og Fredericia.

/ritzau/

Danske restauranter med michelinstjerner

  • * Tre michelinstjerner:
  • - Geranium, København
  • - Noma, København

  • * To michelinstjerner:
  • - AOC, København
  • - Alchemist, København
  • - Frederikshøj, Aarhus (ny)
  • - Henne Kirkeby Kro, Henne
  • - Jordnær, København
  • - Kadeau, København
  • - Koks, Leynavatn, Færøerne
  • - Kong Hans Kælder, København

  • * Én michelinstjerne:
  • - Alouette, København
  • - Domestic, Aarhus
  • - Dragsholm Slot Gourmet, Hørve
  • - Formel B, Københav.
  • - Frederiksminde, Præstø
  • - Gastromé, Aarhus
  • - Jatak, København (ny)
  • - Kadeau Bornholm, Åkirkeby
  • - Kiin Kiin, København
  • - Kokkeriet, København
  • - Lyst, Vejle
  • - Marchal, København
  • - Me|Mu, Vejle.
  • -Mota, Nykøbing Sjælland (ny)
  • - Søllerød Kro, København
  • - Substans, Aarhus
  • - Syttende, Sønderborg
  • - The Samuel, København
  • - Ti Trin Ned, Fredericia

    /ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125