23948sdkhjf

Direktør går af efter 46 år

Efter 46 år i emballage-virksomheden Smurfit Kappa er det slut.

Direktør Ole Møller Hansen startede sin karriere på fabrikken i Kolding i 1976, men efter 46 år stopper han til marts næste år.

Det skriver Fredericia Dagblad.

- Jeg startede for 46 år siden, og så kan man jo ikke blive ved. Det er planlagt, og det glæder jeg mig til. Jeg glæder mig til meget mere frihed, men jeg kommer til at savne medarbejderne. Jeg har holdt 300 jubilæer for folk herude, så det er klart, at jeg kommer til at savne folk, siger Ole Møller Hansen til Fredericia Dagblad.

Smurfit Kappa er en af Europas største producenter af papemballage. 

Det danske hovedkontor ligger i Kolding og har over 350 ansatte.

Ole Møller Hansen startede sin karriere i produktionen, og i de seneste 25 år har han været administrerende direktør for virksomheden.

Det bliver Per Frederiksen, der i forvejen er administrerende direktør for Smurfit Kappa i Norge og Sverige, som overtager stillingen fra Ole Møller Hansen.

Med den nye post i Danmark skal Per Frederiksen lede en ny skandinavisk region, der skal styrke Smurfit Kappas rolle som markedsleder i den nordiske bølgepapindustri, skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Smurfit Kappa producerer 244 forskellige typer emballage, deriblandt en stor del til fødevarebranchen, og har hele 355 fabrikker i 36 lande. 

I Danmark er der fabrikker i Kolding, Varde, Vamdrup, Ejby og Herfølge.

På verdensplan beskæftiger Smurfit Kappa 48.000 ansatte, og selskabet er en fusion af Jefferson Smurfit og hollandske Kappa Packaging.

Den danske del af virksomheden blev oprindeligt stiftet i 1952 i form af Dansk Kraftemballage AS, der indtil 1976 var på danske hænder. 

Som et led i et generationsskifte blev virksomheden solgt til det svenske statsejede ASSI (Aktiebolaget Statens Skogindustrier).

Efter flere organisatoriske skift blev virksomheden solgt til Kappa Packaging i 2001, der som bekendt senere fusionerede med Jefferson Smurfit.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109