23948sdkhjf

Kan tappe 9.000 flasker i timen: Bryggeri køber brugt million-anlæg i Letland

Bryggeriet Vestfyen har købt en ny, brugt tapperi-linje fra et bryggeri i Riga.

Det skriver Fyens.dk.

- Vi har i flere år sagt nej til nye kunder, der ønsker tappet i plastikflasker, fordi vi ikke har nok kapacitet, fortæller fabrikschef hos Bryggeriet Vestfyen Jørgen Dissing til Fyens.dk.

Derfor tøvede bryggeriet ikke, da muligheden bød sig.

Den "nye" tapperilinje blev installeret for et par uger siden, og nu er italienske specialister i fuld gang med at oplære bryggeriarbejdere fra Assens i anlæggets funktioner.

Med tapperilinjen kan bryggeriet tappe 9.000 flasker i timen, hvilket bliver et vigtigt element i at styrke det 130 år gamle bryggeris produktion.

Hjælp fra nye ejere

I september 2021 overtog den finske bryggerikoncern Olvi Bryggeriet Vestfyens med opkøbet af 96,8 procent af aktierne. 

Sidenhen har Olvi opkøbt 100 procent af virksomheden, hvilket har givet det fynske bryggeri en solid vitaminindsprøjtning:

- Med Olvi får vi adgang til en masse kapacitet, resurser, viden og erfaringer, som jeg tror det vil gavne os fremover. Olvi er dygtige og har gjort det godt historisk set. De har formået at drive en virksomhed med stærke brands og private label på alle de forskellige markeder de opererer i, fortalte direktør Rasmus Damsted Hansen for nyligt i et interview med Food Supply.

Og det er netop Olvi, der har hjulpet Bryggeriet Vestfyens med at anskaffe sig det brugte tapperianlæg, der blev fremstillet i 2005 på et bryggeri i Letlands hovedstad.

Foruden at tappe for en række kunder såsom Coop og Bryggeriet Refsvindinge, producerer bryggeriet og deres egne øl- og sodavandsmærker.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109