23948sdkhjf

Speciel dag i Skagen: To fisk solgt for knap 70.000 kroner

Det var en speciel morgen hos Skagen Fiskeauktion, da den tirsdag klokken 10 holdt auktion.

For første gang i fem år var der nemlig landet tun, der var under aktionsstokken. Og der var ikke bare én, men hele to tun på auktionen.

Tunene blev landet sent mandag aften og tirsdag morgen af to sildebåde, der havde været på fiskeri i Nordsøen.

Begge tun blev landet som bifangst, da Danmark ikke har en kvote, der gør det tilladt for danske fiskere at fiske målrettet efter tun.

Det var auktionsmester John Hesberg, der stod for auktionen.

- Det var da lidt specielt med så store fisk - og så endda to, siger han og fortæller, at den største fisk blev solgt for 110 kroner kiloet, mens den lidt mindre fisk gik for 140 kroner kiloet.

På menukortet i weekenden

De to tun, der altså blev købt for samlet godt 30.000 kroner og knap 40.000 kroner, blev købt af henholdsvis Skagen Frisk og Werner Larsson Fiskeeksport.

Skagen Frisk skal levere deres tun til en grossist på Sjælland, mens Werner Larsson Fiskeeksport har solgt deres tun videre til Skagen Fiskerestaurant - der vil have fisken på menukortet i de fire restauranter i weekenden.

Det er dog Skagen Frisk, der har fået til opgave at forarbejde begge solgte tun, da man de seneste to år har haft opgaven med at forarbejde de tun, som lystfiskere har fanget i en speciel kvote og landet i Skagen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094