Forskere på DTU har udviklet en ny mælkesyrebakterie, der kan spalte mælkesukker i yoghurt.
Dermed kan man skabe naturlig sødme i yoghurt med mindre tilsætning af sukker på en naturlig, billig og bæredygtig måde, skriver DTU Fødevareinstituttet i en pressemeddelelse.
Uden tilsat sukker eller frugt og bær kan yoghurt være en syrlig oplevelse. For ...
Ny metode skaber naturlig sødme i yoghurt - Kan reducere mejeriernes udgifter betragteligt

I dag fremstilles kommerciel laktase ved hjælp af mikroorganismer, der er dyr at producere og kræver omfattende transport. Nu har DTU-forskerne udviklet en laktase, der kan puttes direkte i mælk på mejeriet. Arkivfoto: Colourbox
Vil du have det hele med?
Prøv 30 dage for 0 kr.
Ingen binding eller kortoplysninger påkrævet.
Prøv nu
Køb et abonnement
Udforsk vores abonnementer, og vælg den løsning, der matcher dine behov.
Vælg dit abonnement