Forskere på DTU har udviklet en ny mælkesyrebakterie, der kan spalte mælkesukker i yoghurt.
Dermed kan man skabe naturlig sødme i yoghurt med mindre tilsætning af sukker på en naturlig, billig og bæredygtig måde, skriver DTU Fødevareinstituttet i en pressemeddelelse.
Uden tilsat sukker eller frugt og bær kan yoghurt være en syrlig oplevelse. For ...
Ny metode skaber naturlig sødme i yoghurt - Kan reducere mejeriernes udgifter betragteligt
I dag fremstilles kommerciel laktase ved hjælp af mikroorganismer, der er dyr at producere og kræver omfattende transport. Nu har DTU-forskerne udviklet en laktase, der kan puttes direkte i mælk på mejeriet. Arkivfoto: Colourbox
Få adgang til hele artiklen
- nemt og hurtigt
Prøveabonnement
Opret prøveabonnement
Opret nu
- Ingen kortoplysninger
- Ingen binding
Køb abonnement
Vælg mellem vores abonnementer til Food Supply DK, og find det, der passer dig og/eller dit firma
Se abonnementer