23948sdkhjf

Arlas elregning er femdoblet på et år

De skyhøje energipriser har kostet Arla dyrt.

Siden krigen i Ukraine er el- og gasregningerne steget med 400 procent og det koster mejerikoncernen milliarder af kroner til ekstra energiomkostninger, skriver AgriWatch.

Alene udgifterne til naturgas steg med 346 procent i det første halvår af 2022 sammenlignet med det første halvår i 2021, fremgår det af Arlas halvårsrapport. Hvis man tilføjer de resterende udgifter til andre energikilder, løber stigningen samlet set op på omkring 400 procent.

De stigende energiomkostninger kommer dog ikke til at betyde sparerunder eller nedjusterede investeringsplaner, da den høje mælkepris sikrer mejerikoncernen.

- For første gang nogensinde producerer alle de store regioner ca. 1 procent mindre mælk, og i starten af året var der en forbrugseffekt på 2 procent, og det giver en ubalance. På baggrund af den ubalance, har vi øget mælkeprisen til landmanden, men også prisen på vores produkter - og derfor har vi været i stand til at dække omkostningerne ved at sætte priserne op, siger topchef i Arla, Peder Tuborgh, til AgriWatch.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.157