23948sdkhjf

Fedtafgift til forhandling

I morgen skal Folketinget stemme om at hæve prisen på bl.a. fedtafgiften, når partierne samtidig forhandler om at fjerne den. Tanken om en afgiftsforhøjelse rejser straks klager fra erhvervslivet, der samtidig er forvirrede over de mange budskaber fra regeringen.
Ifølge regeringens lovforslag skal en lang række afgifter prisindekseres i 2013, 2015 og 2018. Heriblandt er fedtafgiften på dagsordenen og ifølge branchedirektør Ole Linnet Juul skaber dette total forvirring og megen unødig bøvl for de berørte virksomheder. Det skriver JyllandsPosten i dag.

- Alle priserne skal regnes igennem igen, og det skaber endnu engang en stor administrativ byrde for hundreder
af virksomheder. Det paradoksale er, at man også vedtager at indeksere fedtafgiften, samtidig med at de politiske meldinger er, at den skal afskaffes. Det skaber stor forvirring, siger branchedirektøren til avisen.

Erhvervsorganisationen Dansk Erhverv advarer desuden om, at en afgiftsforøgelse kan få grænsehandlen til at stige.

- Alle er enige om, at fedtafgiften og sukkerafgiften er en skrækkelig ting. Nu håber jeg snart, at man kan blive enige om at fjerne dem, siger fødevarepolitisk chef Lotte Engbæk Larsen fra Dansk Erhverv til avisen.

Producenterne er ved at være trætte af alle afgifterne og det administrative bøvl de giver. Ifølge adm. direktør Niels
Pedersen fra Carletti, skal de ved afgiftsændringer beregne nye priser på omkring 600 produkter. I nogle tilfælde må de også ændre størrelserne på slikposerne.

- Når man både kæmper med høje afgifter og høje lønninger, kan man ikke være med. Vi bliver nødt til at overveje, hvor vi skal producere, lyder hans kommentar til JyllandsPosten.

Hos Stryhn’s er problemet ikke så meget et spørgsmål om penge. En grovhakket Stryhn’s på 500 gram stiger f.eks. blot med 39 øre fra 2012. Her er problemet snarere alt det administrative besvær.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11