23948sdkhjf

Er du på mærkerne?

LSS Etikettering A/S og GS1 Danmark startede i foråret et kursussamarbejde med henblik på at klæde sine kunder godt på inden for stregkodestandarder. Tilslutningen har været så stor, at kursusrækken fortsætter.
LSS Etikettering havde i forvejen et tæt samarbejde med GS1 Danmark, som er en non profit organisation der i Danmark er den eneste autoriserede tildeler af GTIN-numre. Virksomhederne skal registreres hos GS1 Danmark og tildeles et virksomhedspræfiks før de kan benytte sig af GS1 standarderne, der i øvrigt er internationale.

- Samarbejdet med GS1 Danmark er kommet op at stå via vores ekspertise indenfor automatiske løsninger til print og påsætning af etiketter bl.a. med GS1 stregkoder som vi naturligt har stor erfaring med, fortæller direktør i LSS Etikettering, Morten Bach Nielsen.

Kursusdelen er siden kommet til, da man oplevede øget efterspørgsel på mere information om disse GS1 standarder.

- Derfor fandt vi på at invitere virksomhederne på kursus enten hos os i Randers eller hos dem. Og det er op til flere gange resulteret i kurser på kundernes lokaliteter, fortæller direktør i LSS Etikettering, Morten Bach Nielsen.

I starten var kurserne lukkede, men stor interesse har åbnet op, så alle nu er velkomne. På kurserne gennemgås GS1 standarderne og hvad de forskellige numre og udtryk betyder. GS1 standarden er branche uafhængig, men der stilles forskellige krav til brugen af GS1 standarden, hvorfor det kan være en jungle selv at finde rundt i.

- Allerede på tirsdag i næste uge er der et åbent kursus, og man kan sagtens nå at tilmelde sig, lyder det fra direktøren, der samtidig henviser til, at der sidste frist for tilmelding i dag.

Indtil videre har der været stor opbakning til kurserne og Morten Bach Nielsen har en forventning om at fortsætte med flere i efteråret. Han vil dog ikke på nuværende tidspunkt sætte dato på næste omgang.

Fakta om GS1 Standarder
GS1 standarder er internationale standarder for både stregkoder og 2D koder. De anvendes i den logistiske forsyningskæde både i ind- og udland og flere større virksomheder som bl.a. Coop Danmark kræver, at alle deres leverandører skal levere deres varer med en GS1-128 stregkode.

Ud fra en stregkode kan der eksempelvis læses, hvem der ejer stregkoden, batchnummer på produktet,udløbsdato på produktet, hvor mange enheder en palle indeholder og pallens unikke løbenummer kaldet SSCC.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078