23948sdkhjf

Carlsberg intensiverer i Rusland

Tidligere på året meddelte Carlsberg, at man ville købe aktionærerne ud i sit store russiske bryggeri Baltika. Det er nu tæt på at være en realitet.
Bryggerikoncernens topledelse turnerer i disse dage rundt i Skt. Petersborg med henblik på at møde aktieanalytikere, investorer og journalister til en snak om det russiske marked. Det skriver Børsen i dag.

Calrsberg kæmper ligesom flere konkurrenter med en massiv overkapacitet i Rusland og Jørgen Buhl Rasmussen vil gerne foretage et strategiskifte. Det kan gå hen og koste Carlsberg 4,4 mia. kr., da det i den henseende bliver nødvendigt at slippe af med mindretalsaktionærerne i det russiske bryggeri.

- Vi er i gang med at ændre måden og tankegangen i produktionen på tværs landene i Europa. Her skal Baltika bruges mere, og vi skal kunne gøre det hurtigere. Det har vi ikke kunnet før, siger Jørgen Buhl Rasmussen.

Da Carlsberg tilbage i 2008 købte joint venture-partneren Scottish & Newcastle fik man kontrol med Baltika. Et mindretal af aktierne forblev dog noteret på børsen og dem vil Carlsberg nu gerne have ud.

En række stramninger af alkohollovgivningen og afgiftsforhøjelser på langt over 200 pct. siden 2010 er stærkt medvirkende til, at ledelsen vil af med mindretalsaktionærerne. Det kan nemlig ikke længere betale sig kun at operere på det russiske marked, og Carlsberg vil derfor gerne have Baltika Bryggeriet mere integreret i gruppen.

Henrik Buhl Rasmussen påpeger på, at købet af mindretalsaktionærernes aktier allerede i løbet af næste år vil forbedre indtjeningen i Carlsberg.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157