23948sdkhjf

Harboe fastholder forventningerne

Harboes Bryggeri fik som ventet en lavere omsætning i årets første kvartal, mens indtjeningen har været belastet af fortsat stigende råvarepriser. Bryggeriet fastholder sine forventninger til helåret.
Harboe præsenterer i sin første kvartalsrapport en nettoomsætning på 382,6 mio. kr., mod sidste års 385,6 mio. kr.

- Som ventet er omsætningen faldet i forhold til samme periode sidste år, bl.a. som følge af afviklingen af et større nordeuropæisk kundeforhold i starten af 2012, men også fordi vi ønsker at fokusere vores produktionsressourcer på volumen, der samtidig bidrager til den langsigtede værdiskabelse. Det betyder, at vi har fravalgt ordrer, som ville optage kapacitet uden at levere acceptable indtjeningsmarginer. I stedet er vi godt på vej til at erstatte det tabte med nye internationale kundeforhold, der afspejler vores fortsatte strategiske vækstinitiativer. Det har dog ikke fuldt ud kunnet opveje faldet i afsætningen, som også er væsentligt påvirket af den kolde sommer, der ellers er højsæson, siger adm. direktør Bernhard Griese i en kommentar til delårsrapporten .

Resultat før afskrivninger, finansielle poster og skat (EBITDA) blev på 39,4 mio. kr. mod 48,6 mio. kr. i samme periode sidste år, mens resultat af primær drift (EBIT) blev 18,7 mio. kr. mod 27,0 mio. kr. sidste år. Koncernresultat før skat endte på 17 mio. kr., hvilket ligger 8,1 mio. kr. under resultatet for samme periode sidste år.

- Vores indtjening er belastet af fortsat stigende priser på vores primære råvarer, som i den intensive konkurrence ikke i samme takt har kunnet overføres på salgspriserne. Vi forventer imidlertid, at vores aktiviteter vil udvikle sig positivt i den resterende del af året og fastholder forventningerne, siger direktøren afsluttende.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078