23948sdkhjf

De vil revolutionere dansk fødevareproduktion fra en mark i Jylland

En cirkulær fødevarerevolution, en helt ny måde at tænke fødevarer og fødevareproduktion på.

Det er målet for et storstilet projekt, som er ved at tage form i Varde Kommune, og som håber snart at modtage en kapitalindsprøjtning på 27 millioner kroner fra Innovationsfonden.

Det skriver JydskeVestkysten.

Projektet med navnet Future Food Symbo skal efter planen ende med at have en hel industripark på en mark ved Skovlund i Sydvestjylland. I første omgang skal de forventede penge fra Innovationsfonden gå til det, som projektleder Friedericke Bruhn kalder "Grand Solution"

- Grand Solution er ren og skær forskning i, hvordan vi kan bruge ressourcerne optimalt. Så vi kan udvikle cirkulær økonomi, og så vi kan omforme det, der i dag er restprodukter, til højværdiprodukter, siger hun til avisen. 

Efter planen skal der også forskes i, hvad landmændene skal dyrke i stedet for, hvis nogle former for landbrug måske skal udfases.

Ifølge JydskeVestkysten er cirka 35 virksomheder med i ansøgningen til Innovationsfonden. Den formelle ansøger er Københavns Universitet, der tror så meget på ideerne i Skovlund, at universitetet rykker til Jylland med forskere og studerende, når pengene er der, skriver avisen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078