23948sdkhjf

Højtuddanede danskere vilde med fisk

Der er både alders- og uddannelsesmæssige forskelle på, hvor ofte danskere spiser fisk ligesom geografien også spiller ind.
Hvad har højtuddannede nordsjællændere på 60 år til fælles med unge vestjyder med en kort uddannelse i bagagen?

Formentlig ikke interessen for fisk til aftensmad, for men førstnævnte gruppe jævnligt sætter retter med fisk på spisebordet, sker det sjældent hos det sidstnævnte segment. Det viser en undersøgelse fra FDB’s mad-o-meter.

Ifølge undersøgelsen får kun 9 procent af danskeren i aldersgruppen 15-34 år fisk en gennemsnitlig hverdagsaften, mens andelen for de 35-54-årige er en smule højere med 10 procent.

Kategorien toppes af de 55-74-årige, hvor over 13 procent spiser fisk til aftensmad.

Nord- og vestjyder svigter fisken
Også når det gælder uddannelse er der store forskelle, idet fisk kun spises i 9 procent af tilfældene for folk med en kort uddannelse, mens andelen for mellem uddannede er på 12 procent og de højt uddannede ligger på 13 procent.

Pudsigt nok er fisk ikke en yndet spise i hverken Vest- eller Nordjylland, der ellers har stolte traditioner inden for fiskerierhervet, hvilket kan ses af billedet øverst i artiklen.

Til sidst skal det med, at fisk spises klart sjældnest søndag og mandag, mens indtaget ligger stabilt fra tirsdag til lørdag, hvilket formentlig hænger sammen med en forventning om friskhed.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062