23948sdkhjf

Fødevarestyrelsen: Kødfrist er forlænget, men politianmeldelse mod Skare er på vej

Kuratorerne, der arbejder på at få solgt den konkursramte kødkoncern Skare, har nu fra Fødevarestyrelsen fået en frist til 20. marts til at skaffe dokumentation på sporbarheden af 256 ton frossent, beslaglagt kød fra Skare Meat Packers i Vejen.

Samtidig er styrelsen ved at være klar med den bebudede politianmeldelse af virksomheden.

Det skriver JydskeVestkysten, som fortæller, at Fødevarestyrelsen og kuratorerne sammen har gennemgået den dokumentation, som stifteren af Skare Meat Packers, Kurt Skare, har indsendt vedrørende sporbarheden. De er enige om, at dokumenterne ikke kan bruges som sporbarhed.

Ifølge Fødevarestyrelsen har Skare Meat Packers mange gange sidste år hentet mindst fem år gamle varer på frostlageret og brugt kødet i produktionen.

- Vi har bedt om at få oplyst, hvad det kød uden dokumentation for sporbarhed er blevet brugt til, og hvem der har modtaget det. Det var ulovligt at gøre det på den måde, og det bliver en del af politianmeldelsen af virksomheden. Vi har lige afventet den seneste udvikling, og jeg tænker, at vi sender politianmeldelsen afsted inden for de næste 14 dage, siger chefen for Fødevarestyrelsens Rejsehold. Michael Rosenmark, til JydskeVestkysten.

Lykkes det ikke Kurt Skare at fremskaffe den nødvendige dokumentation senest 20. marts, vil de 256 ton kød enten blive destrueret, brugt til biogas eller frigivet til fodring af rovdyr i zoologiske haver, nævner avisen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078