23948sdkhjf

Ny fabrik skaber arbejdspladser

To grovvarevirksomheder er i fuld gang med at bygge en ny fabrik i Hornsyld, hvor der skal produceres nye sojaproteinprodukter til fødevareindustrien. Op mod 20 nye arbejdspladser er i sigte.
Det er de to virksomheder Agro Korn og Hornsyld Købmandsgaard, der i partnerskab har etableret den nye virksomhed TriplA, som i øjeblikket er ved at flytte ind i de gamle Flexa-bygninger på Bjørnkærvej i Hornslyd. Det skriver Horsens Folkeblad.

Direktør Lars Christensen, Hornsyld Købmandsgaard, fortæller til avisen, at man regner med at sende de første produkter ud på markedet i foråret 2013, pt. er man igang med at at etablere produktionsudstyr på den angivne adresse.

Da de to parter tog hul på projektet i foråret forestillede de sig, at den nye fabrik kunne generere 8-10 nye arbejdspladser, men det antal er nu løftet til op i nærheden af 20 - vel og mærket på sigt, ifølge det lokale Horsens-medie.

Baggrunden for TriplA
Agro Korn har i omkring fem år arbejdet på at udvikle et nyt sojaproteinprodukt i tæt samarbejde med forskere fra Københavns Universitet. Men da det både var økonomisk tung byrde og en pladsmæssig stor opgave, som virksomheden havde svært ved at løfte alene, indgik man i et partnerskab med Hornslyd Købmandsgaard.

Og med Købmandsgaardens nylige overtagelse af den tidligere Flexa-møbelfabrik, blev det hurtigt besluttet at etablere den nye fabrik her - dog med planer om at ubygge de eksisterende bygninger, som nævnt er i fuld gang.

Fabriksanlægget forventes at lægge beslag på cirka 4.000 kvadratmeter, når det står færdigt i begyndelsen af 2013.

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079